1
EKONOMI
Bulut bilişim ve siber güvenlik altın çağını yaşıyor
Pandemide artan siber saldırılar, birçok şirketin veri güvenliğini tehdit ediyor. 2021 yılında şirketlerin %86,2’sinin en az bir siber saldırıya maruz kalmasının ardından, siber güvenlik yatırımları daha çok gündeme geliyor. Berqnet, Bitdefender ve Narbulut tarafından düzenlenen CyberDays 2021 Q3 etkinliğinde, kapının eşiğindeki 5G teknolojileri ve artan IoT cihazları vesilesiyle büyüyen siber güvenlik ihtiyaçları masaya yatırıldı.
Ogesti SONDAKIKA
ekonomi
Pitbull Token Nedir? Pitbul Token Nereden alınır?
Gün içerisinde Mecx borsa listelemesinde yerini almasıyla gündem olan Pitbull Token nasıl alınır?
Fatih ALTUNBAŞ
ekonomi
Arabuluculuğa talep artıyor
Arabulucular, yoğun mesaiyle çalışan mahkemelerin yükünü hafifletti. Alfa Arabuluculuk\'tan Av. Arb. Ural Aküzüm, “2020’de tüketici uyuşmazlıklarında %59, iş uyuşmazlıklarında %53, ticari uyuşmazlıklarda %51 başarı elde edildi. Eskiden bin güne uzanan mahkeme süreçleri arabuluculuk sayesinde ortalama 20 günlere düştü” dedi.
Ogesti SONDAKIKA
ekonomi
Stevie MENA Ödülleri 2022 için geri sayım başladı
İş dünyasının Oskar’ı olarak kabul edilen Stevie Ödülleri, MENA Bölgesi için düzenlediği özel ödül programının 3.’sü için başvuruları açtı. 17 ülkeden projelerin yarışacağı ödül programına 4 Kasım 2021 ve 26 Ocak 2022 olmak üzere iki aşamada başvurulabilecek.
Ogesti SONDAKIKA
ekonomi
İnşaat malzemeleri TL ve döviz bazlı fiyat artışı kıskacında!
Son 1,5 yılda inşaat malzemelerinde görülen TL bazındaki 3, dolar bazındaki 2 kat artış, konut satış fiyatlarına da yansıdı. insaathesabi.com Kurucu Ortağı Mikail Karaca, ’’Satış fiyatlarındaki yüksek artış, talebi kiralık evlere kaydırdı ancak yeterli arz yok. Maliyet artışı sürdükçe kiralar da artmaya devam edecek, bu da daire satış fiyatlarını artırmaya devam edecek” dedi
Ogesti SONDAKIKA
ekonomi
UGİYAD İle HSN Danışmanlık Arasında İşbirliği ve İndirim Protokolü İmzalandı!
Uluslararası Gazeteciler İnternet Yayıncıları ve Yazarlar Derneği (UGİYAD) ile HSN Danışmanlık arasında KOSGEB, İŞKUR, KKYDP, IPARD, Kalkınma Ajansları projeleri ile marka ve barkod tescil danışmanlık işlemlerini kapsayan işbirliği ve indirim protokolü imzalandı.
Ogesti SONDAKIKA
ekonomi
Siber hırsızlara fidye ödeme devri kapanıyor
Pandemiyle birlikte hız kazanan dijital dönüşüm, daha fazla büyümek isteyen şirketleri bulut hizmetlerine yöneltiyor. Artan bulut kullanımı ise fidye yazılımı saldırılarını çoğaltıyor. Stratejik işbirliği anlaşmasına imza atan Rubrik ve Microsoft, siber hırsızlara fidye ödeme devrini kapatmayı hedefliyor.
Ogesti SONDAKIKA
ekonomi
3-5 Bin TL Destek Başvurusu Nasıl Yapılır? Esnaf hibe destek paketi başvurusu 2021
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kovid-19 nedeni ile esnaf ve sanatkarlara nefes aldıracak destek paketini açıkladı. Bu kapsamda, 1. grup ve 2. grupta yer alan 1 milyonu aşkın esnafa bir defaya mahsus 5 bin TL ve 3 bin TL hibe desteği ödemesi yapılacak. Bu gelişmenin ardından hibe desteği başvurusu nasıl yapılır, şartları neler ve kimler alabilecek? Detaylar Haberimizde
Ogesti SONDAKIKA
ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan esnafa 5 bin ve 3 bin TL destek müjdesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında başlayan kabine toplantısı sona erdi. Erdoğan hangi sektörlere destek vereceklerini açıkladı. Son dakika gelişmeleri haberimizde
Ogesti SONDAKIKA
ekonomi
Ogesti.com 2 Yaşına Giriyor!
Yabancı dil eğitimi, Veri haberciliği ve haberler kategorilerinde hizmet sunan Ogesti, 16 Haziran 2021 tarihinde ilk yılını dolduruyor. İlk yıl mottosu “Üret” olan Ogesti İkinci yıl için mottosunu ’’Sen yaz’’ olarak güncelledi.
Ogesti SONDAKIKA
ekonomi
CHP’nin raporu; ’’Cihatçı çeteler ülkede cirit atıyor, IŞİD’lilere bile vatandaşlık veriliyor’’
Fethi Açıkel, cihatçı çete üyelerine vatandaşlık verildiğine dair bilgilerin yer aldığı, ’’AKP’nin İflas Eden Suriye ve Göçmen Politikası’’ başlıklı raporunu sundu.
Fatih ALTUNBAŞ
ekonomi
Doğalgaza Zam Geldi
BOTAŞ, mayıs ayında geçerli olacak gaz fiyatlarına ilişkin tarife tablosunu yayımladı. Doğalgazda konut ve sanayi abone gruplarının tarifelerinde yüzde 1, elektrik üretim amaçlı santrallerin tarifesinde ise yüzde 12 artışa gidildi.
Ogesti SONDAKIKA
ekonomi
Milletvekili Aylin CESUR, ’’Türkiye AK Parti ile İthalci ve Betoncu Ülke Oldu’’
İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, Türkiye’de artan kira ve konut fiyatları, yaşam pahalılığı ve derinleşen yoksulluk hakkında TBMM Genel Kurulu’nda Meclis kürsüsünden konuştu.
Ogesti SONDAKIKA
ekonomi
Alanya’nın çöpünden 16 bin konutun elektrik enerjisi karşılanacak
Alanya Entegre Katı Atık Değerlendirme Bertaraf ve Enerji Üretim Tesisi’nde, hizmete alındığı 2002 Temmuz ayından bugüne kadar 81 bin 809 ton evsel katı atığın bertaraf edildiği, çöpten elektrik üretimine de başlanan tesiste yaklaşık 2 bin 894,61 MW enerji üretildiği bildirildi.
Ogesti SONDAKIKA
ekonomi
Milletvekili Dr. Aylin Cesur,’’Engellisine, Otistik, Down Sendromlu Evladına Sahip Çıkmayan Sosyal Devlet Olmaz’’
İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, Türkiye’de otizmli, down sendromlu ve diğer engelli vatandaşların yaşadığı sorunlar hakkında TBMM Genel Kurulu’nda Meclis kürsüsünden konuştu.
Ogesti SONDAKIKA
ekonomi
Kadın yöneticiler ’yeni normal’i değerlendirdi
Teknoloji sektörünün yönetici kadınları, kadınlar açısından salgının tehdit ve fırsatlarını masaya yatırdı. Genel kanı; yeni normalde salgın, kadın için bir fırsata dönüşebilir.
Ogesti SONDAKIKA
ekonomi
Antalya Ticaret Borsası Başkanı Çandır, Rusya’nın uyguladığı domates kotasının kaldırılmasını istedi
Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, Rusya’nın domateste uyguladığı kotanın, ticaretin önündeki en büyük engel olduğunu belirterek, ’’Kotalarla ticaretimizi geliştiremeyiz. Kotanın tamamen kaldırılmasından yanayız.’’ ifadelerini kullandı.
Ogesti SONDAKIKA
ekonomi
Aydem Yenilenebilir Enerji halka arz için başvuru yaptı
Aydem Yenilenebilir Enerji AŞ’nin, halka arz hazırlıkları kapsamında Sermaye Piyasası Kuruluna başvuru yaptığı bildirildi.
Ogesti SONDAKIKA
ekonomi
Elbistan’da yerel esnafa destek olmak için destek kampanyası başlatıldı
Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde yerel esnafa destek olmak için ’’Esnafımın Yanındayım’’ kampanyası başlatıldı.
Ogesti SONDAKIKA
ekonomi
Geleneksel zanaatlar Tarihi Maraş Çarşısı’nda yaşatılıyor
Kahramanmaraş’ta unutulmaya yüz tutmuş bazı geleneksel zanaatlar yaklaşık 500 yıllık tarihi Maraş Çarşısı’nda zamana karşı direniyor. Dulkadiroğlu ilçesinde 1500’lü yıllarda Dulkadirli Beyi Alaüddevle tarafından inşa ettirildiği belirtilen ve kentin en eski ticaret alanlarından biri olan tarihi mekan, zamana direnen yemenicilik, bakırcılık, külekçilik, yüncülük, demircilik, saraçlık, kalaycılık, semercilik ve keçecilik gibi mesleklere ev sahipliği yapıyor.
Ogesti SONDAKIKA
ekonomi
Düğünü iptal olan damat, kapora bedelini Tüketici Hakem Heyeti kararıyla geri aldı
Adana’da yeni tip koronaviraüs (Kovid-19) salgını nedeniyle düğününü iptal etmek zorunda kalan kişi, düğün salonu işletmesine verdiği kaporayı Tüketici Hakem Heyeti kararıyla geri aldı.
Ogesti SONDAKIKA
ekonomi
Bitcoin ile ilk defa sponsorluk anlaşması yapıldı
ICRYPEX Kripto Para Borsası, dünyada bir ilki gerçekleştirip Bitcoin ile ödeme yaparak sponsorluk anlaşmasına imza attı. 42 adet Bitcoin (yaklaşık 1,3 milyon USD) karşılığında yapılan sponsorluk anlaşmasına göre ICRYPEX, Türkiye’nin en büyük kulüplerinden Beşiktaş JK Erkek Basketbol A Takımı’na isim ve forma göğüs sponsoru oldu.
Ogesti SONDAKIKA
ekonomi
Vali Elban Sarıçam Tarım Alanlarında İncelemelerde Bulundu
Vali Süleyman Elban, Sarıçam ilçesindeki topraksız domates üretim serası, tünel seralarda çilek üretim tarlaları ile modern muz serasında incelemelerde bulunarak yapılan üretimlerle ilgili bilgiler aldı.
Ogesti SONDAKIKA
ekonomi
Gidemediği Hollywood’dan ödülü kargoyla gelen yönetmenin, yeni filmine bakanlık desteği
Los Angeles Uluslararası Kısa Film Festivali’nde ’’Kar Zamanı’’ filmiyle ödüle layık görülen ancak seyahat giderleri nedeniyle gidemediği Hollywood’dan ödülü kargoyla gelen yönetmen Cevahir Çokbilir’in, yeni filmi için Kültür ve Turizm Bakanlığından destek geldi.
Ogesti SONDAKIKA
ekonomi
Çukurova Üniversitesinde üretilen gıda, halk markette satılacak
Çukurova Üniversitesinde (ÇÜ) üretilen gıda, Seyhan Belediyesinin halk marketleri aracılığıyla satışa sunulacak.
Ogesti SONDAKIKA
ekonomi
İYİ Partili CESUR, Sağlık Çalışanlarını ve Esnafı Ziyaret Etti: Devlet, Gereken Desteği Yapamadı
İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, Isparta’da üniversiteleri, sağlık çalışanlarını ve esnafı ziyaret etti. Cesur, sağlık çalışanlarına, ’Sizi koruyacak tedbirlerin zamanında ve tam alınmasını ilk günden beri Meclis kürsüsünden dile getirdim. Önergeler verdim ama iktidar tarafından reddedildi’’ dedi. Esnafın sorunlarını dinleyen Cesur, ’’Devlet gereken desteği de yapamadı, yapılan da çok yetersiz kaldı’’ diye konuştu.
Ogesti SONDAKIKA
ekonomi
Yurtiçi Kargo’dan Sevgililer Günü’ne özel yarışma
Yurtiçi Kargo, Sevgililer Günü’ne özel düzenlediği yarışmayı kazanan 5 kişinin 2021 boyunca göndereceği 10 adet gönderiyi bedava taşıyacak.
Ogesti SONDAKIKA
ekonomi
Uzaktan eğitimi fırsata çevirip ailesinin yardımıyla kaz çiftliği kurdu
Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde yaşayan üniversite öğrencisi Ahmet Raşit Öztürk (27), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle devam eden uzaktan eğitimi fırsata çevirip kurduğu kaz çiftliği sayesinde iş hayatına atıldı.
Ogesti SONDAKIKA
ekonomi
İyi Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Çabukel ve heyeti Çağlayancerit ziyareti gerçekleştirdi
İyi Parti, Kahramanmaraş’ta ilçe ziyaretlerine devam etti. İl başkanı Ahmet Çabukel ve beraberindeki il yönetimi Kahramanmaraş’ın Çağlayancerit ilçesinde esnaf ziyareti gerçekleştirdi.
Ogesti SONDAKIKA
ekonomi
Pandemi döneminde konut satışları Yüzde 11 arttı
Pandemi döneminde inşaat sektöründe başlatılan dijitalleşme hareketi, sektör paydaşlarının ana gündem maddesi haline dönüştü. TÜİK verilerine göre inşaat sektöründeki dijitalleşmenin de katkısıyla 2020 yılında konut satışları bir önceki yıla göre Yüzde 11 arttı.
Ogesti SONDAKIKA
ekonomi
Daha fazla iletişimde kalalım :)
Bizden haberleri daha hızlı almak için sosyal medyadan takip edebilir
E-posta listemize kayıt olabilrisiniz.