Felemenkçe Alfabesi ve Okunuşu ile birlikte felemenkçe kelime örnekleri ve kelime okunuşlarına da bakacağız. Genel olarak alfabeye baktığımızda 26 harften oluşmaktadır. Aşağıda harfleri ve o harfler ile ilgili örnekleri bulabilirsiniz. İyi çalışmalar dileriz.
Almanca nasıl okunur? birçok kişi bunu kendisine sormuştur. Bunun için öncelikle almanca genel okuma kurallarını bilmemiz gerekli, Almanca genel okuma kuralları konumuza geçmeden, Bir önde ki konumuz olan Almanca Alfabe konumuzu iyice öğrendiğinizden emin olun, daha sonrasında almanca genel okuma kuralları konumuza geçmenizi öneririz. Eğer kendinizi hazır hissediyorsanız o zaman almanca genel okuma kurallarımıza başlayabiliriz.
Almanca Fiiller ve Çekimleri listemizde (Sitzen,Gehen,Spielen,Heißen,Wohnen,Sein,Haben) fiilerinin çekimlerini bulabilirsiniz. A1 seviyesi için fiil çekimleri konumuz zamanla güncellenecektir.
Almanca Okul eşyaları nelerdir? Konumuz ile Almanca eğitimlerimize devam ediyoruz. Koronavirüs sürecinde uzak kaldığımız okullarımızı herkes gibi bizlerde özledik ve bu içeriğimizde okulda kullandığımız eşyaların Almanca hallerine bakmak istedik.
Almanca nasıl okunur? Almanca okumanın püf noktaları nelerdir? Almanca Okunuş Kuralları dersimiz ile karşınızdayız. Almanca’da her dilde olduğu gibi kurallar bulunmaktadır.
Almanca Sıra Sayma Sayıları Nelerdir? Almanca Sıra sayma konularında bugün 20’ye kadar olan sıra sayılarını göreceğiz. 0–20 arasında ki sayma sayılarını yakından inceleyelim.
Almanca Aylar ve Mevsimler, Almanca aylar nasıl okunur? Almanca derslerimize hoş geldiniz. Bu yazımızda Almanca mevsimler ve aylar üzerine sizlere bilgi vereceğiz. İçeriğimizde Aylar ile ilgili cümleler ve Mevsimler ile ilgili cümleleri de bulabilirsiniz.
Almanca Sayılar konusu ile karşınızdayız. Almanca sayıları ilk etapta 0-100 arası göreceğiz. Daha önceki Almanca derslerimizde olduğu gibi Almanca sayılar konumuzda iki başlık altında incelenecek. İsterseniz Sayılar konusuna göz atalım.
Almanca düzensiz fiiller konusu ile Almanca derslerimize devam ediyoruz. Düzensiz fiillerin Türkçe ‘de bir karşılığı yoktur. Çünkü Türkçe ’de düzensiz fiil diye bir kavram bulunmamaktadır. Güçlü fiiller olarakta adlandırabileceğimiz Düzensiz fiiller Almancada düzenli fiillere kıyasla 2’nci ve 3’üncü tekil şahıslarda çekim değişikliğine yani yumuşamaya uğrar. Ogesti Almanca Eğitimi
Almanca günlük ifadeler ile Ogesti almanca derslerimize devam ediyoruz. İçeriğimizde Almanca selamlaşma Nasıl olur? Almanca Rica istek ifadeleri nelerdir? Almanca zaman ifadeleri nelerdir? vb. sorularınızın yanıtını bulabilirsiniz.
Almanca Artikellerin Türkçe karşılığı yok Fakat, Türkçe’ye çevirirken “ön ek” olarak çevirebileceğimizi bir önceki konuda söylemiştik. Almanca Kelimeleri ezberlerken artikelleri ile ezberlemeye dikkat edelim diyerek konumuzun detaylarına geçelim.
Almanca artikeller, artikel bulma Almanca ’da artikeller Türkçeye tam çevrilmediği için “ön ek “ olarak adlandırabiliriz. Bilindiği üzere Almanca önden eklemeli bir dildir. Almanca artikeller konusu çok önemli ve dikkat edilmesi gereken bir konudur. O yüzden bu konunun dikkatle takip edilmesi gereklidir. Sizlere aşağıda nasıl artikel bulacağınızdan da bahsedeceğiz. Nelerin artikel olduğundan bahsetmeye çalışacağız istisnaları olsa da, çünkü artikelleri bilmeden almanca okuma, yazma gibi eylemleri gerçekleştiremeyiz. Artikelleri kısaca almanca kelimelerin önüne gelen cümle parçası olarak tanımlayabiliriz.
Almanca meslekler ve Türkçeleri konumuz ile devam ediyoruz. Almanca ’da meslekler (DİE BERUFE) kadınlar ve erkeklerde değişir. Almanca meslek sorma, Almanca meslek isimleri, Almanca meslekler ile ilgili tüm her şeyi burada bulabilirsiniz. Farklı şekilde meslek sorma kalıpları da en altta bulunmaktadır.
Almanca olarak kendimizi nasıl tanıtırız? Sizin için almanca eğitimlerimize kendini tanıtma konusu ile devam ediyoruz. Sırasıyla Almanca Kendimizi Tanıtma kelimeleri, Almanca Kendimizi Tanıtma soruları, Almanca Tanışma Soruları, Almanca kendimizi tanıtma metni ile yeni konumuza başlayalım.
Almanca düzenli fiiller, Almanca ’da “Zayıf fiiller (schwache Verben)” olarak adlandırılır. Düzenli fiillerin çekimi Almanca ‘da çok basittir. Birçok fiil düzenlidir. Bu fiillerde Fiil Kökü hep aynı kalır. Fiil Köküne bir ek gelir ve bu ek kişiyi belirtir. Şahıslarda fiil kökü değişikliğe uğramaz ve olduğu gibi çekilir.
Almanca Saatler Konu Anlatımı, Almanca Öğrenmek isteyenler için en önemli konulardan bir tanesidir. Almancada saatler belli başlı kurallara göre söylenir. Almanca saatler konumuz ile Almanca eğitiminizi daha ileri taşıyacaksınız.
Almanca Modal Fiiller konu anlatımı, Modal fiiller konusu oldukça önemli bir konudur. Modal fiilleri hemen hemen her yerde kullanırız. Almanca ‘da 8 adet modal fiil olmasına rağmen bunlardan 6 tanesi çok sık kullanılır. Bugün hep birlikte bu modal fiilleri göreceğiz. Konumuza Modal Fiillerin Çekimleri ve Kullanımları ile başlayalım.
Ogesti, Almanca Alfabe Konu anlatımı ile karşınızdayız. Almanca Derslerimize, Her Dilde olduğu gibi Almanca alfabe konusu ile başlayacağız. Yabancı dil öğrenirken ilk öğreneceğimiz konu o dilin alfabesidir. Sizler için alman alfabesinde bulunan harfleri ve o harflerin okunuşlarını hazırladık.