1
EKONOMI
Türkiye’de en itibarlı meslekler hangileri?
Türkiye’de en itibarlı meslekler hangileri? Hepimiz anne babalarımızdan “evladım şu meslek senin için iyi olur” şeklinde bir söz duymuşuzdur. Bu o mesleğin bize uygunluğu ile alakalı değildir genelde. Anne ve babalar çocuklarının itibarlı güzel bir mesleği olması için çevreden edindikleri duyumlar, tecrübeler ile çocuğunun o iş konumunda olmasını ister. İstanbul Üniversitesi sosyoloji bölümü başkanlığında “TÜBİTAK” destekli bir çalışma başlatılmıştı. Çalışmanın konusu ise “Türkiye’de Çalışma Yaşamı ve Mesleklerin İtibarı”, şimdi bu mesleklerin hepsini sırasıyla sizinle paylaşalım.
Fatih ALTUNBAŞ
ekonomi
MOSDER,“Düğünler bereketiyle geliyor!”
Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, 1 Temmuz’da düğün salonlarının açılacak olması ile ilgili değerlendirmede bulunurken “Evlilikler mobilya sektörü için de bereketiyle geliyor” dedi.
Ogesti SONDAKIKA
ekonomi
Kahvehaneler Kepenk Kapatma Noktasında
Sondakika Haberleri... Kahveci esnafının pandemi sürecinden çok etkilendiğine ve hem geçim sağlama hem de borç ödeme hususunda büyük sıkıntı çektiğini söyleyen Türkiye Kahveciler Kıraathaneciler Büfeciler Federasyonu Başkanı Murat Ağaoğlu, “Esnafımız tamamen kepenk kapatma noktasına geldi” dedi.
Fatih ALTUNBAŞ
ekonomi
UMDH “Suriyeliler Belirsizlikten Kurtarılmalı”
Uluslararası Mülteci Hakları Derneği, 20 Haziran Dünya Mülteciler Günü dolayısıyla basın açıklaması yayınladı. Dünya üzerindeki güncel mülteci sayılarının yer aldığı açıklamada Türkiye’ye de çağrıda bulunuldu.
Fatih ALTUNBAŞ
ekonomi
Küresel Eğilimler Raporu Açıklandı. Yoksulluk Avrupaya gidişe zorluyor! - Ogesti
BM\\\'nin açıkladığı Küresel Eğilimler Raporu\'na göre geçen yıl dünyada 79 milyondan fazla kişi evini ve yurdunu terk etmek zorunda kaldı. Evlerine geri dönen mültecilerin sayısı da giderek azalmaya devam ediyor.
Fatih ALTUNBAŞ
ekonomi
Yeni Normaleşme Sürecinde Turizm İşletmelerine 6 Öneri
Bir önceki yıl ağırladıkları konuk sayısıyla dikkat çeken turizm işletmelerini salgından dolayı zor bir dönem bekliyor. Bu yıl tatile çıkacaklar için sağlık güvenliğinin yanı sıra maliyet iki kilit kavram olacak. 150 yılı aşkın köklü geçmişiyle Türkiye’nin ilk sigorta şirketi olma unvanına sahip Generali Sigorta, turizm işletmelerinin bu zor dönemde göz önünde bulundurmaları gereken 6 önemli noktayı Ogesti Aracılığı ile sizlerle paylaşıyor.
Fatih ALTUNBAŞ
ekonomi
Daha fazla iletişimde kalalım :)
Bizden haberleri daha hızlı almak için sosyal medyadan takip edebilir
E-posta listemize kayıt olabilrisiniz.