1
EKONOMI
Sakarya otomotiv sektörü temmuzda 349 milyon dolarlık ihracata imza attı
Sakarya’dan temmuz ayında 125 ülke ve 5 serbest bölgeye 395 milyon 443 bin dolarlık ihracat yapıldı. Bu tutarın yaklaşık 349 milyon dolarlık kısmına otomotiv sektörü imza attı.
Ogesti SONDAKIKA
ekonomi
Türkiye Finans’tan, yılın ilk yarısında 403,5 milyon TL konsolide kar
Türkiye Finans, yılın ilk yarısında 403 milyon 573 bin TL konsolide kar elde etti.
Ogesti SONDAKIKA
ekonomi
AB ülkelerine hazır giyim ve konfeksiyon ihracatı yükselişe geçti
Otomotiv endüstrisinin ardından Türkiye’nin ihracatına en fazla katkıyı veren hazır giyim ve konfeksiyon sektörü, geçen ay 1 milyar 812 milyon 845 bin dolarlık ihracata imza attı.
Ogesti SONDAKIKA
ekonomi
Enerjisa Enerji’nin geliri yılın ilk yarısında yüzde 13 arttı
Elektrik dağıtım ve perakende satış sektöründe faaliyet gösteren Enerjisa Enerji’nin gelirleri bu yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13 artırarak 2 milyar 565 milyon liraya yükseldi.
Ogesti SONDAKIKA
ekonomi
Türkiye’de İşsizlik Yüzde 12,9 olarak Açıklandı
Sondakika Türkiye İstastistik Kurumu (TÜİK), Türkiye işsizlik oranını yüzde 12,9 olarak açıkladı.
Ogesti SONDAKIKA
ekonomi
İranlı turistler, Türkiye’ye gelmek için sabırsızlanıyor
Ağırlıklı olarak İran pazarında faaliyet gösteren bir firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Gönül Bilban, İranlıların Türkiye’ye gelmek için sabırsızlandığını bildirdi. 2020 turizm
Ogesti SONDAKIKA
ekonomi
Sahte Altına Dikkat!
Son dönemde altın fiyatlarında yaşanan artışla birlikte sahte altına karşı vatandaşları uyaran TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, sahte altın uyarısında bulundu.
Ogesti SONDAKIKA
ekonomi
2020 Küresel Ekonomiyi Nasıl Etkiledi? Çin, ABD, Türkiye
2020 Yılı, ülkeler içinde oldukça zor şartlarda devam etmeye devam ediyor. Özellikle Covid-19 salgını küresel etki bırakarak ülkelerin birçok gelir modellerini etkilemeyi başardı. Covid 19 salgını ve 2020 de Çin, Abd, Türkiye ekonomileri nasıl etkilendi? hangi kararlar alındı?
Fatih ALTUNBAŞ
ekonomi
2020 Bedelli Askerlik Ücretleri Belli Oldu - Son Dakika Haberler
2020 bedelli askerlik ücretleri zammı belli oldu. Son dakika, Yeni gelen fiyat düzenlemesi ile bedelli askerlik ne kadar oldu? Detaylar belli oldu.
Ogesti SONDAKIKA
ekonomi
Pandemi Sonrası İhracattaki Artış Devam Ediyor
Ticaret Bakanlığı’nın verilerine göre Pandemi sonrası ihracatımızdaki toparlanma Temmuz ayında da hızlanarak devam ediyor. Türkiye\'nin İhracat rakamları
Ogesti SONDAKIKA
ekonomi
Tuik Verilerine Göre iş Gücü Artışı Yapılabilir
TÜİK verilerine göre yılın ilk çeyreğinde iş gücü maliyeti yüzde 18 artış gösterdi, şirketler maliyet ve verim planlamalarını yeniden masaya yatırdı. Çalışanların hareketlerini kodlayarak iş gücünü analiz eden yerli girişim, çözümün teknolojinin etkin kullanımında olduğuna dikkat çekti.
Ogesti SONDAKIKA
ekonomi
Kermes\'lere Denetim mi geliyor?
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kermesler ile ilgili “AMACINDAN SAPARAK ESNAF GİBİ İŞ YAPAN KERMESLER VAR” Diyerek. Kermeslere denetimlerin artması gerektiğini savundu. Son dakika
Ogesti SONDAKIKA
ekonomi
Fahiş Fiyat Artışı Yapan Firmalara Ceza Yağdı
koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde fahiş fiyat artışlarından korumaya yönelik yasal düzenlemelere ile birlikte Ticaret Bakanlığı, fahiş fiyat artışı yapan 60 firmaya 3.1 milyon lira ceza kesti. Haberler.
Ogesti SONDAKIKA
ekonomi
KOSGEB\'ten Girişimci Adaylarına Uyarı
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı ( KOSGEB) Tarafından girişimciler ve girişimci olmayı düşünen adaylar için uyarı niteliğinde mesaj yayınlandı. Mesajda Yeni girişimci adaylarının başvurmak istedikleri iş türü için aracı kurumlara değil direk Kosgeb müdürlüklerine gitmeleri ifade edildi.
Ogesti SONDAKIKA
ekonomi
Araç Masrafları Nasıl Azaltılır? Arabada ekonomi devri
Araç sahibi olmak, sabit giderleri ve aniden ortaya çıkan masrafları da beraberinde getiriyor. Ancak alınacak bazı küçük önlemler hem masrafların azalmasına ve hem de bütçeden tasarruf edilmesine olanak sağlayabilir. İşte araç sahiplerine masrafları azaltacak öneriler:
Ogesti SONDAKIKA
ekonomi
Koronavirüs, Parekende Sektörünü Nasıl Etkiledi?
Perakende sektörü, yapılan bir araştırmaya göre ayakta kalmak için önümüzdeki 1-3 yıl içinde dönüşmek zorunda kalacak. Ofis/resmi kıyafetlerin satışı düşerken, spor ve rahat kıyafetlere olan talep artacak. Maske, eldiven ve diğer hijyen ürünleri trend aksesuarlar olurken, mağazalar online ticarette teslimat noktası haline gelecek.
Ogesti SONDAKIKA
ekonomi
Şanlıurfalı trafo üreticisi, 15 milyon dolarlık e-ihracat hacmine ulaştı
Türkiye’de elektrikli güç makinaları ihracatı son 5 yılda iki katına çıkarak 4,5 milyar lirayı aştı. İhracat, koronavirüs döneminde de hız kesmedi. Salgına rağmen e-ihracat platformlarının etkisiyle 2020’nin ilk 5 ayında elektrikli güç makinaları ihracatı 2 milyar dolara ulaştı. Meksan Trafo Dış Ticaret müdürü Taner Candemir yaptığı değerlendirmede dijital çağa entegre ticaret kanallarıyla ihracat hacminin katlanacağını belirtiyor. Şanlıurfa haberleri.
Ogesti SONDAKIKA
ekonomi
Türkiye’de Kooperatifçilik ve Kadın Kooperatifleri Paneli Gerçekleştirildi
Ticaret Bakanlığınca Malatya Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirilen “Türkiye’de Kooperatifçilik ve Kadın Kooperatifleri Paneli”ne Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan,video konferans yoluyla katıldı.
Ogesti SONDAKIKA
ekonomi
Yılın ilk yarısında 18 bin şirket kapandı
Tüm dünyayı etkisi altına alan ve ekonomik dalgalanmaları beraberinde getiren yeni tip koronavirüs salgını şirketleri mali açıdan zor durumda bıraktı. 2020’nin ilk 6 ayında 18 bin 140 şirket kapanırken, geçen yılın aynı dönemine göre en fazla artış madencilik ve taş ocakçılığı sektöründe görüldü.
Ogesti SONDAKIKA
ekonomi
Haziran Ayında Ekonomi Üzerine Neler Konuşuldu
Haziran ayında öne çıkan ekonomi başlıkları belirlendi. Rapora göre, ekonomi gündemini en çok dolar kuru ve ihracat meşgul ederken, memur ve memur emeklilerine yapılacak zam, gündemi meşgul eden diğer bir başlık oldu. İşte araştırmanın detayları… Ekonomi haberleri, Güncel haberler son dakika
Ogesti SONDAKIKA
ekonomi
Gurbetçi girişimciden Belçika ve Somali’ye e-ihracat
Türk endüstriyel mutfak üreticileri küresel salgına rağmen ihracat yapmaya devam ediyor. Yal-nızca ısıtıcı ve soğutucu ekipmanları ihracatı son 3 yılda %116 arttı. Yerli üreticilerin yeni he-defi Kuzey Amerika oldu. Kısa süre önce kurduğu şirket ile yurtdışı ihracatına başlayan giri-şimci Semih Durdu, “TurkishExporter aracılığı ile Kanada’ya ve Malezya’ya fırın makinaları ih-racatı konusunda girişimlerimiz ve görüşmelerimiz sürüyor. Hedefimiz bütün Dünya’ya Türk mutfak ürünlerini kullandırabilmek” dedi.
Ogesti SONDAKIKA
ekonomi
İşten Çıkarma Yasağının Süresi Uzatılabilir
COVID-19 salgını nedeniyle getirilen ve son olarak bir ay daha uzatılan işten çıkarma yasağının süresiyle birlikte ücretsiz izin ve nakdi ücret desteğinin süresi de ihtiyaç duyulması halinde Haziran 2021 tarihine kadar uzatılabilecek.
Ogesti SONDAKIKA
ekonomi
Yeni normale Yeni Virüs Etkisi
İGİAD Başkanı Ayhan Karahan, Sanayi ve Ticaret Odalarına; Sendikalara, İş Dünyasına, Sivil Toplum Kuruluşlarına çağrıda bulundu. \"virüse cephe alarak birlikte mücadele edelim\"
Ogesti SONDAKIKA
ekonomi
Modüler sigorta ne demek, neleri kapsar?
Kişiselleştirilmiş poliçe imkanı sunan modüler sigorta ürünleri, temel riskleri güvence altına alırken, sigortalıların tercihlerine göre ek paketler ile poliçe kapsamını genişletme seçeneği de sunuabiliyor. Modüler sigorta
Ogesti SONDAKIKA
ekonomi
Spor Endüstrisi için Kripto Para Geliştirildi
Blockchain tabanlı kripto para projesi Sportexcoin, spor kulüpleri, taraftarlar, sporcular ve yatırımcılar için yeni gelir kanalları oluşturma amacıyla faaliyete başladıklarını duyurdu. Kripto para gelişmeleri
Ogesti SONDAKIKA
ekonomi
İş Güveni Uzmanı ve İş Yeri Hekimi Bulundurmak artık Zorunlu
Sondakika... İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nda yapılan son düzenlemeye göre artık 50’den az çalışanı olan tüm işyerlerinde de iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi görevlendirmek zorunlu hale geldi. Yükümlülüklere uymayan işyerleri ise para cezalarıyla karşı karşıya kalacak.
Ogesti SONDAKIKA
ekonomi
Emekliler Sendikası’ndan zam açıklaması: komik bile denmeyecek oranda zam yapıldı
Sondakika zam oranı belli oldu! Emekliler sendikası, \"Memur ve emekli maaşlarına yüzde 5.75 zam yapılacağı\" Açıklaması üzerine Bu oranı ve sefalet ücretini kabul etmiyoruz. diyerek Temmuz ayı memur ve emekli zammına tepki koydu.
Ogesti SONDAKIKA
ekonomi
Esnaf ve Sanatkarlardan Çözüm Arayışı Devam Ediyor
Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK), Cumhurbaşkanlığı’na talepleri için üçüncü kez mektup gönderdi. Sondakika haberleri, Gündemden haberler...
Ogesti SONDAKIKA
ekonomi
Ticaret Bakanı Pekcan, Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakanı Szijjarto İle Görüştü
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakanı Peter Szijjarto ile görüştü. Son dakika, Haberler
Ogesti SONDAKIKA
ekonomi
Ekonomi Güven Endeksi Arttı
Ekonomik güven endeksi Mayıs ayında 61,7 iken, Haziran ayında yüzde 19,1 oranında artarak 73,5 değerine yükseldi. Ekonomi haberleri, güncel haberler, Son dakika...
Ogesti SONDAKIKA
ekonomi
Daha fazla iletişimde kalalım :)
Bizden haberleri daha hızlı almak için sosyal medyadan takip edebilir
E-posta listemize kayıt olabilrisiniz.