Küresel Eğilimler Raporu Açıklandı. Yoksulluk Avrupaya gidişe zorluyor! - Ogesti

BM\\\'nin açıkladığı Küresel Eğilimler Raporu\'na göre geçen yıl dünyada 79 milyondan fazla kişi evini ve yurdunu terk etmek zorunda kaldı. Evlerine geri dönen mültecilerin sayısı da giderek azalmaya devam ediyor.
Paylaş

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK), mültecilerin durumunun değerlendirildiği yıllık Küresel Eğilimler Raporu'nu açıkladı.

Raporda dünya genelinde 2019 yılında 79 milyon 500 kişinin savaş, şiddet, çatışma ya da kovuşturma korkusu yüzünden evini ya da yurdunu terk ettiği belirtildi. Bu rakamın da dünya nüfusunun yüzde 1'ine tekabül ettiği vurgulandı.

Evini ve yurdunu terk edenlerin sayısında kaydedilen artışın BMMYK'nın 70 yıllık tarihinde bir rekor olduğu belirtiliyor.

Raporu örgütün Cenevre'deki merkezinde kamuoyuna sunan BMMYK Başkanı Filippo Grandi, korona krizi ve buna bağlı olarak ortaya çıkan yoksulluğun da Avrupa'ya doğru kaçışların sayısını artırdığını söyledi. Grandi, korona krizi nedeniyle insanların işini kaybetmesinin göçü tetikleyen bir faktör olduğuna dikkat çekti.

Daha iyi bir fikrin mi var?
Sizde yazarlık yapabilirsiniz.

Fatih ALTUNBAŞ
Admin
Yayın tarihi:
28/06/2020
Etiketler
birlesmismilletler, ekonomi, kureselegilimraporu
.
SONRAKİ
Covid-19, İyileşen Hasta Sayısı Yeni Vaka Sayısını Geçti
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca 18 Haziran 2020 Korona virüs tablosu hakkında açıklamalarda bulundu. Yeni vaka sayısı iyi leşen vaka sayısına göre azaldı.
Fatih ALTUNBAŞ
fatih
BENZER İÇERİKLER
Mersin’de 47 yıl hapis cezasıyla aranan hükümlü yakalandı
Mersin’de, 3 suçtan 47 yıl kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan hükümlü yakalanarak cezaevine gönderildi.
Ogesti SONDAKIKA
haberler
Mersin’de orman yangını
Mersin’in Tarsus ilçesinde çıkan orman yangınında iki hektarlık alan zarar gördü.
Ogesti SONDAKIKA
haberler
Kovid-19 Tespit Edilen Kişi Sayısı 21 Milyonu Geçti
Dünya Genelinde Kovid 19 vakaları her geçen gün artmaya devam ediyor. Çin’de ortaya çıkan virüsten şuana kadar etkilenen kişi sayısı 21 Milyon 357 Bin..
Ogesti SONDAKIKA
haberler
Daha fazla iletişimde kalalım :)
Bizden haberleri daha hızlı almak için sosyal medyadan takip edebilir
E-posta listemize kayıt olabilrisiniz.