Amazon sistemi nasıl işliyor?
Bu süreci 4 madde olarak yazabiliriz. Bunlar;
- Ucuz iş gücüne sahip olunan ülkelerden aldığımız ürünler Amazon şartlarında paketlenir.
- Ürünlerimiz Amerika’ya Amazon depolarından yollanır. Burada satışa hazır şekilde beklerler.
- Ürün kontrolü artık Amazon’dadır. Teslimat, müşteri hizmetleri ve iade ile tamamen amazon ilgilenir.
- Sonuç olarak amazon size ayda iki kere ödeme yapar. Payoneer ile Türkiye hesabınıza paranızı sorunsuz bir şekilde çekersiniz.
Amazonda Hangi ürünleri satabiliriz?
Ürün konusu işi yapacak kişinin araştırmalarına ve bütçesine bağlıdır. Ürün ararken dikkat etmeniz gereken 3 özellik ise: ürünün hafif olması, dayanıklı olması ve küçük olmasıdır.
Türkiye’den mi? Çin’den mi?
Bütçeniz yüksek değilse seçeneğiniz Türkiye olmalıdır. Bu sayede ürünü daha hızlı test edebilecek ve düşük kargo avantajlarından yararlanacaksınız.
Çin’den ürün almak isterseniz de, Çin’in bildiğiniz gibi kendine has birçok avantajı bulunmaktadır. Fakat yüksek sermayeniz varsa ürün başı maliyetinizin düşeceğinden emin olabilirsiniz. Bu arada Çinli tedarikçilerden ürün alırken pazarlık konusuna baya dikkat etmeniz gerekli.
Amazon’da satış yapmak için ne kadar sermaye lazım?
Amazon FBA’e giriş için bir sınır bulunmamaktadır. Altta fiyat olarak detaylı olarak verdik başlıkları takip ediniz.
Amazon’da ne kadar para kazanabiliriz?
Ticaret’in altın kuralı ve herkesin bildiği bir şey varsa o da, yüksek sermaye yüksek kazanç sağlar mantığıdır. Burada da aynı şekilde geçerlidir. Amazonda kar oranınız ortalama yüzde 25 ile yüzde 60 bandında olabilir. Ancak ülkemizi göz önüne aldığımızda dolar avantaj olarak dönüş yaparak bu kazanç payını yüzde 200’lere kadar çıkartabiliyor.
Dropshipping’in FBA’den farkı nedir?
Birçok mecrada Dropshipping’in sermayesiz yapılabileceği bilinmektedir. Dropshipping olarak yaptığınız bir satıştan elde ettiğiniz kar markajını yaklaşık 14 gün içinde hesabınızda görürsünüz. Fakat burada kredi kartınızın limiti kadar kazanç sağlayabileceğinizi unutmayınız. Çok düşük maliyetler harcamanız gerekecektir bu da sermayesiz olma kısmı için düşündürücü bir hal alır.
Diğer yandan Dropshipping modeli ile Singapur ve Birleşik Arap Emirlikleri pazarlarında satış yapabilirsiniz. Düşük satış hacmi olsa da ileride değerlenecek bir Pazar gibi duruyor.
Fakat siz dikkatli olun zira Amazon başkalarının ürünlerini kullanarak Dropshipping yapan satıcıları pek sevmiyor. FBA biraz daha profesyonel satıcıları tutmayı amaçlıyor.
Bunun karşılığında;
Amazon FBA Avantajları nelerdir?
- Kendi ürünlerinizi alıp sattığınız için kalite kontrolü ve ürünü geliştirme imkânına sahipsiniz.
- Ürünler depoya gönderilip reklamlar optimize edildikten sonra tek bir tuşa dahi basmanıza gerek yok.
- Profesyonel satıcı olacağınız ve teslimat Amazon’a ait olduğu için ürünleriniz diğer satıcılara oranla daha yukarıda çıkacaktır. (Amazon’da satışların çoğunluğu ilk sayfada gerçekleşmektedir.)
Amazon hesap ücretleri ne kadar?
Amazon’da profesyonel satıcı hesabı aylık ücreti 40 dolardır.
Hesap açılışında ilk Ay’ın ödemesini yaparsınız.
Amazon’da şirket sahibi olmadan satış yapılır mı?
Evet, amazon için şirketinizin olup olmaması sorun değildir. Fakat şirketinizin olması ve o şirketten fatura kesebiliyor olmanız işleyiş süreçlerini hızlandıracaktır.
NOT: Türkiye ve Avrupa’da satış yapmayı düşünüyorsanız şirket kurmanız gereklidir. Yukarısı Amerika’da satış yapacaklar için yazılmıştır.
Amazon’da satış yapacağımız ürünleri Türkiye’den almak mantıklı mı?
Amazon FBA, Amerika’da başlamış bir program olduğundan dolayı sistemi Çin’den ucuz ürün tedarik etme üzerine kuruludur. Ancak türkiye’de Amerika’ya göre ucuz olduğundan dolayı, çok iyi Çinceniz veya İngilizceniz yoksa aynı dili konuştuğunuz bir tedarikçi bulup onunla pazarlık yapmak size fiyat ve zaman açısından zaman kazandıracaktır. Zira Çin’den ürün aldığınızda ilk kontrol için buraya sonra Amerika’ya metoduna dönebilirsiniz.
Amazon için Başlangıç maliyeti ne kadardır?
Her şey tamam Amazon’da satış yapacağız ve ürünleri de Türkiye’de ayarladık. Bu sistemde başlamak için bize 2 bin TL yeterli olacaktır. Ancak yok ben daha uygun fiyata çok ürün alayım derseniz ürünleri Çin’den alacağınız için 6 bin TL kadar bir gideriniz olabilir. Burada size minimum sayılardan bahsediyoruz. Siz bu etapta kar yaptıkça sermayeye ekleyerek işinizi büyütür hem de sürece alışmış olursunuz.
Amazon’da İngilizce şart mı?
Eğer bir rehber kitabınız yanınızda varsa, çok iyi İngilizce lazım değil. Ürün ararken sözlükten bakarakta bulabilirsiniz.
Amazon’a ürünleri nasıl göndereceğiz?
PTT ya da Kargomix. Eğer şirketiniz var ise TNT, FEDex gibi şirketlerle de anlaşarak çalışabilirsiniz. Tercih size kalmış.
Amazon ile para kazanmak konumu buraya kadardı.
Benzer iş fikirlerimizi okumak için online iş fikirleri kategorimize bakabilir anlık olarak bizden haberdar olmak için ise sosyal medya sayfalarımızı da takip edebilirsiniz.
Sizde yazarlık yapabilirsiniz.
24/06/2020
amazonileparakazanmak, amazonişfikirleri, amazonfba, onlineişfikirleri, onlineparakazanmak