Terör örgütü DEAŞ’a yönelik Adana merkezli 2 ilde operasyon: 19 gözaltı

Terör örgütü DEAŞ’ın eylem ve faaliyetlerine yönelik Adana merkezli iki ilde düzenlenen operasyonda 19 kişi gözaltına alındı.
Paylaş

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesince, terör örgütü DEAŞ'ın eylem ve faaliyetlerinin tespit ve deşifre edilmesine yönelik çalışmalar kapsamında Adana ve Muğla'da operasyon gerçekleştirildi.

Operasyonda, 1'i kadın 19 şüpheli gözaltına alınırken yaklaşık 500 gram patlayıcı madde, tabanca ve 2 av tüfeği ile çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildi.

Örgütsel materyallerde yapılan incelemelerde yakalanan zanlıların, milletvekilleri, üst düzey bürokrat ve iş insanları, turist kafileleri ve savcıların kaçırılarak esir alınması, çarşı ve mahalle bekçileri ile polis memurlarına saldırı yapılması ve stratejik öneme sahip yerlere eylem planlaması içerisinde oldukları tespit edildi.

Biri Muğla'da 18'i Adana'da gözaltına alınan zanlıların ağustos ayında Adana'da yakalanarak tutuklanan örgütün sözde Türkiye emiri Mahmut Özden grubuyla bağlantılı olduğu ileri sürüldü. 

Şüphelilerden bazılarının dini değerlere hakaret ettiklerini öne sürdükleri kişilere yönelik "silahla yaralama" ve "kulak kesme" eylemlerine karıştıkları iddia edildi.

AA - Adana Haberleri

Daha iyi bir fikrin mi var?
Sizde yazarlık yapabilirsiniz.

Ogesti SONDAKIKA
Sondakika Haberleri
Yayın tarihi:
08/11/2020
Etiketler
adana, adanahaberleri, teororgutu, deas
Sondakika, Kahramanmaraş Haber, Adana Haber, Osmaniye Haber, Mersin Haber, Antalya Haber, Hatay Haber, Isparta Haber, Burdur Haber ve Almanca Eğitim Sayfası
SONRAKİ
Kahramanmaraş’ta 1. Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günleri etkinliği
Kahramanmaraş’ta 1’inci Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günleri kapsamında, Aşık Mahzuni Şerif besteleri ses yarışmasının yarı finali gerçekleştirildi.
Ogesti SONDAKIKA
ogesti
BENZER İÇERİKLER
Antalya’da otomobilde sıkışan sürücü itfaiye ekiplerince kurtarıldı
SON DAKİKA Antalya’nın Kaş ilçesindeki trafik kazasında otomobilde sıkışan sürücü itfaiye ekiplerince kurtarıldı.
Ogesti SONDAKIKA
haberler
Turizm merkezleri Antalya ve Muğla’da sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle sessizlik hakim
Antalya’da yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlamasının başlamasının ardından cadde, sokak ve meydanla..
Ogesti SONDAKIKA
haberler
Kahramanmaraş Kalesi’nde kitap okuma etkinliği düzenlendi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, öğrencilerle kitap okudu.
Ogesti SONDAKIKA
haberler
Daha fazla iletişimde kalalım :)
Bizden haberleri daha hızlı almak için sosyal medyadan takip edebilir
E-posta listemize kayıt olabilrisiniz.