Kahramanmaraş’ta 1. Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günleri etkinliği

Kahramanmaraş’ta 1’inci Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günleri kapsamında, Aşık Mahzuni Şerif besteleri ses yarışmasının yarı finali gerçekleştirildi.
Paylaş

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde düzenlenen programa, İstanbul, İzmir, Osmaniye, Gaziantep, Hatay, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Kahramanmaraş'tan 31 yarışmacı katıldı.

Katılımcılar, yarışmada jüri karşısında bağlama ile Aşık Mahzuni Şerif'in eserlerini seslendirdi. Sonuçların açıklanmasının ardından finale kalanlar, 18 Kasım'da Mehmet Akif Kültür Merkezinde, ses sanatçısı Sevcan Orhan'ın da katılımıyla yarışacak. 

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Duran Doğan, gazetecilere, ağustos ayında başlayan ses yarışmaları başvuru sürecinin 30 Ekim'de sona erdiğini, Türkiye genelinden 4 bin 22 kişinin başvurduğunu söyledi.

Yarı finalde 31 kişinin yarıştığını belirten Doğan, "İlk 10'a kalan yarışmacılar finalde yarışacak ve orada ilk 3'e girecekleri belirleyeceğiz. Aşık Mahzuni Şerif, Kahramanmaraş'ın çok önemli bir değeri. Aşıklık, Türk Halk Müziği ve halk kültürü geleneğinde çok önemli bir değer. Sadece Kahramanmaraş'ımızın değil, ülkemizin çok önemli bir değeri. Biz bunu hem gündeme taşımak hem de gençlerimize tanıtmak istiyoruz. Bu yarışma Aşık Mahzuni Şerif'e bir vefa aslında." diye konuştu.

Aşık Mahzuni Şerif'in kardeşi Salman Cırık da programın yapılmasından dolayı yaşadığı mutluluğu dile getirerek, Muhzuni'nin Gaziantep’te oturduğunu ve "Ah Maraş bir gün dağlarında saz çalsam ne olur." dediğini ancak nasip olmadığını anlattı.

Cırık, Şerif'in "Ahır Dağı'ndan Maraş'ın merkezine bir türkü söylesem ne olurdu." dediğini ancak buna ömrünün yetmediğini ifade ederek, bugün onun türkülerinin söylenmesinin kendilerini gururlandırdığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA - Ömer Faruk Salman

Daha iyi bir fikrin mi var?
Sizde yazarlık yapabilirsiniz.

Ogesti SONDAKIKA
Sondakika Haberleri
Yayın tarihi:
08/11/2020
Etiketler
kahramanmaras, siirveedebiyatgunleri, toren
Sondakika, Kahramanmaraş Haber, Adana Haber, Osmaniye Haber, Mersin Haber, Antalya Haber, Hatay Haber, Isparta Haber, Burdur Haber ve Almanca Eğitim Sayfası
SONRAKİ
Berat Albayrak İstifa Etti
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Sosyal medya hesabından istifa ettiğini duyurdu. Olayla ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz.
Ogesti SONDAKIKA
ogesti
BENZER İÇERİKLER
Gurbetçi girişimciden Belçika ve Somali’ye e-ihracat
Türk endüstriyel mutfak üreticileri küresel salgına rağmen ihracat yapmaya devam ediyor. Yal-nızca ısıtıcı ve soğutucu ekipmanları ihracatı son 3 yıld..
Ogesti SONDAKIKA
haberler
Kahramanmaraş’ın saklı güzelliği ’’Galgamaç Şelalesi’’ ziyaretçilerini büyülüyor
Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesinde yer alan Galgamaç Şelalesi doğal güzelliğiyle ziyaretçilerini büyülüyor.
Ogesti SONDAKIKA
haberler
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Kahramanmaraş’ta konuştu,’’Vatandaş artık erken seçim istiyor’’
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, toplumda erken seçim beklentisi olduğunu öne sürdü.
Ogesti SONDAKIKA
haberler
Daha fazla iletişimde kalalım :)
Bizden haberleri daha hızlı almak için sosyal medyadan takip edebilir
E-posta listemize kayıt olabilrisiniz.