Osmaniye’de üniversite öğrencisi, 1999 model otomobili sesli komutla çalıştıran yazılım geliştirdi

Osmaniye’de bir üniversite öğrencisi, geliştirdiği yazılımla cep telefonundan sesli mesaj göndererek 1999 model otomobili komutla çalıştırıyor.
Paylaş

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölümü 2. sınıf öğrencisi Ali Pampallı (19), AA muhabirine, Kesmeburun köyünde amcasının oğluna ait otomobile, elektronik parçalar entegre ettiğini söyledi.

Otomobile, eklediği yazılımla komutlar verdiğini, bunu cep telefonunda yaptığı programla "bluetooth" üzerinden sesli komutla aktardığını anlatan Pampallı, bu sayede aracı çalıştırıp kapatabildiğini, korna çaldırıp özel dizayn ettiği ışıkları da yakıp söndürebildiğini dile getirdi.

Sesle Çalışan Araç

Yazılımını geliştirmek istediğini aktaran Pampallı, şunları kaydetti:

"Bu yapılan sistem arnio tabanlıdır. Telefonla kendi uygulamamı java teknolojisini kullanarak yaptım. Bu sayede bluetooth bağlantısıyla arnio veri gönderip arabayı çalıştırıyorum. Aracı birinci vitese taktığınızda komutla çalışır ve hareket eder. Yazılım sayesinde otomobil korna çalıyor, özel dizayn edilen ışıkları yakıyor ve belli komutlar sayesinde diyaloğa dahi girebiliyorsunuz. Bunun için sadece telefonda internet ve bluetooth olması yeterlidir. Bunu yapabilmek için yazılım ve kodlamayı bilmek önemlidir."

Kaynak: OSMANİYE (AA)

Daha iyi bir fikrin mi var?
Sizde yazarlık yapabilirsiniz.

Ogesti SONDAKIKA
Sondakika Haberleri
Yayın tarihi:
09/08/2020
Etiketler
osmaniye, osmaniyehaberler, yazilim, otomobil
Sondakika, Kahramanmaraş Haber, Adana Haber, Osmaniye Haber, Mersin Haber, Antalya Haber, Hatay Haber, Isparta Haber, Burdur Haber ve Almanca Eğitim Sayfası
SONRAKİ
Kahramanmaraş mağaralarıyla tarihe ışık tutuyor
Tarih boyunca birçok uygarlığa ev sahipliği yapan Kahramanmaraş’ta aynı anda 3 mağara kazısı gerçekleştirilerek insanlık tarihine ışık tutuluyor.
Ogesti SONDAKIKA
ogesti
BENZER İÇERİKLER
Tarım işçisi kadınlar Antalya’daki seralarda üretime aralıksız katkı sağlıyor
Antalya’da sabahın ilk ışıklarında girdikleri seralarda çalışmaktan nasırlaşmış elleriyle üretim yapan kadınlar, alın teriyle kazandıkları parayla çoc..
Ogesti SONDAKIKA
haberler
Antalya’da meydana gelen yangında 25 dönüm tarım arazisi zarar gördü
SON DAKİKA Antalya’nın Kaş ilçesinde çıkan yangında 25 dönüm tarım arazisi zarar gördü.
Ogesti SONDAKIKA
haberler
Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği üyelerinden 199 ülkeye 8 ayda 1,2 milyar dolarlık ihracat
Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) üyesi firmalarca ocak-ağustos aylarında 199 ülkeye yapılan ihracat, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisi..
Ogesti SONDAKIKA
haberler
Daha fazla iletişimde kalalım :)
Bizden haberleri daha hızlı almak için sosyal medyadan takip edebilir
E-posta listemize kayıt olabilrisiniz.