Osmaniye’de erkenci böğürtlen hasadına başlandı

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde erkenci böğürtlenlerin toplanmasına başlandı.
Paylaş

Kümbet köyünde gerçekleştirilen ilk hasada katılan Kadirli Kaymakamı Ahmet Arık, ilçenin önemli tarımsal üretim merkezlerinden olduğunu söyledi.

Arık, hububata alternatif olarak yetiştirilen meyvelerin iç ve dış piyasaya sunulmasının ekonomik yönden önemini anlatarak, "Çukurova'da sadece pamuk, mısır, yerfıstığı, buğday yetişmiyor. Kadirli sadece turp memleketi değil. Böğürtlenin, çileğin, kaysının, şeftalinin ve armut gibi meyvelerin de yetiştiği verimli ve bereketli topraklardır." dedi.

Çiftçilerden İsmet Soytorun da 13 yıldır böğürtlen üretimi yaptığını dile getirdi.

Bu yılki verim ve fiyattan memnun olduklarını bildiren Soytorun, ürünün kilogramının 20 liradan alıcı bulduğunu kaydetti.

Soytorun, böğürtlenin tahıla göre gelirinin daha yüksek olduğunu belirterek, "Erkenci böğürtlenin ilk hasadında dekara 2 ton civarında verim almayı bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

                                                                                                                                                 OSMANİYE (AA)

Daha iyi bir fikrin mi var?
Sizde yazarlık yapabilirsiniz.

Ogesti SONDAKIKA
Sondakika Haberleri
Yayın tarihi:
29/05/2021
Etiketler
ogesti, osmaniye
Sondakika, Kahramanmaraş Haber, Adana Haber, Osmaniye Haber, Mersin Haber, Antalya Haber, Hatay Haber, Isparta Haber, Burdur Haber ve Almanca Eğitim Sayfası
SONRAKİ
Antalya’da cesedi bulunan Ukraynalı turistin ölüm nedeni detaylı otopsi sonucu belirlenecek
Antalya’da bir süredir haber alınamayan ve en son kaya tırmanışı yapılan Geyikbayırı bölgesinde cesedi bulunan Ukraynalı kadın turistin ölüm nedeni otopsi sonrası belirlenecek.
Ogesti SONDAKIKA
ogesti
BENZER İÇERİKLER
Elektrikli otobüsün ilk test sürüşü yapıldı
Antalya’da nostalji tramvay hattında hizmet vermesi planlanan elektrikli otobüsün ilk test sürüşü yapıldı.
Ogesti SONDAKIKA
haberler
Türkiye, Tütün Sorununu Arttırıyor
Sağlığa Evet Derneği, tütün kontrolü yükümlülükleri dikkate alınmadan sürdürülen “sarmalık kıyılmış tütün, makaron, yetki belgesiz satış” tartışmaları..
Ogesti SONDAKIKA
haberler
Kahramanmaraş’ta cezaevi firarisi hükümlü yakalandı
KAHRAMANMARAŞ HABERLERİ, Kahramanmaraş’ta, uyuşturucu ticareti suçundan bulunduğu cezaevinden firar eden hükümlü yakalandı.
Ogesti SONDAKIKA
haberler
Daha fazla iletişimde kalalım :)
Bizden haberleri daha hızlı almak için sosyal medyadan takip edebilir
E-posta listemize kayıt olabilrisiniz.