Ceviz Yetiştiriciliği, Teknolojileri ve Pazarlama Fuarı Antalya’da açıldı

Antalya’da, bu yıl ikincisi düzenlenen Ceviz Yetiştiriciliği, Teknolojileri ve Pazarlama (Ceviz Türkiye 2) Fuarı kapılarını açtı.
Paylaş

Elka Fuarcılık tarafından Cam Piramit Kongre ve Fuar Merkezi'nde düzenlenen fuara, 14 ilden 34 firma katıldı. Makine ve ekipmanların da aralarında bulunduğu farklı ürünlerin sergilendiği fuar, uzmanların katılacağı panellere ev sahipliği yapacak.

Elka Fuarcılık Genel Müdürü Bülent Yamaç, AA muhabirine, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) koşullarında hem fuarcılık hem de ceviz sektörleri açısından önemli bir organizasyonu gerçekleştirdiklerini söyledi.

Geçen yıla göre katılımcı firma sayısında 1,5 kat artış yaşandığını anlatan Yamaç, 5 bin civarında ziyaretçi beklediklerini bildirdi.

Fuarda sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına özen gösterdiklerini belirten Yamaç, üreticilere yararlı olacak bir organizasyona imza atılacağını ifade etti.

Yamaç, ceviz yetiştiriciliğinde son teknolojinin de sergilendiğini belirterek, "Ceviz üretiminde dünyada 4. sıradayız. Hedefimiz 2023'te dünyanın en fazla cevizini üreten ülke olmak. Buradaki iş hacmine baktığımızda çok büyük makineler var. 5 milyon liradan tutun 10 milyon liraya kadar bir tesis kurabiliyorsunuz, 2 milyon liraya da bir ceviz kırma makinesi alabiliyorsunuz. Çiftçilerimizin ihtiyaçlarını giderebilecekleri bir fuar olacak." ifadelerini kullandı.

Fuar 28 Mayıs'a kadar açık kalacak.

                                                                                                                                               ANTALYA (AA) 

Daha iyi bir fikrin mi var?
Sizde yazarlık yapabilirsiniz.

Ogesti SONDAKIKA
Sondakika Haberleri
Yayın tarihi:
25/05/2021
Etiketler
ogesti, antalya
Sondakika, Kahramanmaraş Haber, Adana Haber, Osmaniye Haber, Mersin Haber, Antalya Haber, Hatay Haber, Isparta Haber, Burdur Haber ve Almanca Eğitim Sayfası
SONRAKİ
A Milli Futbol Takımı, Antalya kampındaki ilk hazırlık maçında yarın Azerbaycan ile karşılaşacak
2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) hazırlıklarını sürdüren A Milli Takım, Antalya kampındaki ilk hazırlık maçında yarın Azerbaycan ile karşı karşıya gelecek.
Ogesti SONDAKIKA
ogesti
BENZER İÇERİKLER
Silifke’de uyuşturucu operasyonu
MERSİN HABERLERİ, Mersin’in Silifke ilçesinde düzenlenen operasyonda uyuşturucu satıcısı yakalandı.
Ogesti SONDAKIKA
haberler
Kahramanmaraş’ta düzenlenecek EXPO 2023’ün ’’sembol çiçeği’’ vatandaşların oylarıyla belirleniyor
Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde ’’Doğa Dostu Şehir ve Duyarlılık’’ ana temasıyla gerçekleştirilecek EXPO 2023’ün sembol çiçek oylaması devam edi..
Ogesti SONDAKIKA
haberler
Karabük Belediye Başkanından 15 Temmuz Şehitlerimizi Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısı ile bir mesajı
Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, 15 Temmuz Şehitlerimizi Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısı ile bir mesaj yayınladı. Başkan Vergili..
Ogesti SONDAKIKA
haberler
Daha fazla iletişimde kalalım :)
Bizden haberleri daha hızlı almak için sosyal medyadan takip edebilir
E-posta listemize kayıt olabilrisiniz.