Mersin Uluslararası Limanı Genişleme Projesi’nin 20 ayda tamamlanması hedefleniyor

Mersin Uluslararası Limanı (MIP), konteyner kapasitesini 3,6 milyon TEU’ya çıkaracak Doğu Akdeniz Terminali 2. Fazı Genişleme Projesi’nin 20 ayda tamamlanması amaçlanıyor.
Paylaş

Mersin Uluslararası Limanı (MIP), konteyner kapasitesini 3,6 milyon TEU'ya çıkaracak Doğu Akdeniz Terminali 2. Fazı Genişleme Projesi'nin 20 ayda tamamlanması amaçlanıyor.

Liman İşletmeciliğinden yapılan açıklamaya göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun da katıldığı 19 Mart'taki törende temeli atılan proje için 375 milyon dolar harcanacak.

20 ayda tamamlanması planlanan projeyle 500 kişiye doğrudan, 5 bin kişiye dolaylı istihdam imkanı sağlanacak, limanın konteyner kapasitesi de 2,6 milyon TEU'dan 3,6 milyon TEU'ya çıkarılacak.

İmtiyaz sözleşmesi sonunda yatırımlar, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarına (TCDD) devredilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen MIP Genel Müdürü Johan Van Daele, limanın yüksek ihracat ve ithalat iş hacmiyle en yoğun zamanlarda maksimum terminal kapasitesine yakın çalıştığını belirterek, "Sadece ticaretin sürekliliği için değil, aynı zamanda Mersin'in kilit rolünü korumak için de limanı verimli bir kapasiteye ulaştırmak zorundayız. Hinterlant ekosisteminin ihtiyacı olan hizmeti sunmak, bölgeye güçlü ve sürdürülebilir iş ortamı sağlamak için yoğun şekilde çalışmaya devam etmekteyiz. Sorumluluğumuzun bilinciyle bu alandaki faaliyetlerimizi artırmaya, daha çok insana yeni istihdam olanağı yaratmaya kararlıyız." ifadelerini kullandı.

                                                                                                                                              MERSİN (AA)

Daha iyi bir fikrin mi var?
Sizde yazarlık yapabilirsiniz.

Ogesti SONDAKIKA
Sondakika Haberleri
Yayın tarihi:
01/04/2021
Etiketler
ogesti, mersin
Sondakika, Kahramanmaraş Haber, Adana Haber, Osmaniye Haber, Mersin Haber, Antalya Haber, Hatay Haber, Isparta Haber, Burdur Haber ve Almanca Eğitim Sayfası
SONRAKİ
Adana’da, banka hesabına yanlışlıkla gönderilen 80 bin lirayı sahibine ulaştırdı
Adana’da, banka hesabına yanlışlıkla 80 bin lira yatırıldığını fark eden kişi, parayı sahibine iade etti.
Ogesti SONDAKIKA
ogesti
BENZER İÇERİKLER
AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sezal vatandaşlarla buluştu
SON DAKİKA AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal, vatandaşlarla bir araya gelerek, sorun ve taleplerini dinledi.
Ogesti SONDAKIKA
haberler
Yazın Mantara Yol Açan 8 Yanlış !
Yaz aylarında artış gösteren ve en sık görülen cilt hastalıkları içinde yer alan mantar; kaşıntı, kızarıklık, pullanma, sulantı gibi belirtilerle seyr..
Ogesti SONDAKIKA
haberler
Mersin’de terör örgütü PKK/KCK’ya yönelik operasyonda 10 kişi yakalandı
Mersin’de, terör örgütü PKK/KCK’ya yönelik operasyonda 10 zanlı gözaltına alındı.
Ogesti SONDAKIKA
haberler
Daha fazla iletişimde kalalım :)
Bizden haberleri daha hızlı almak için sosyal medyadan takip edebilir
E-posta listemize kayıt olabilrisiniz.