Yarasa gübreleri Düden Şelalesi’ndeki meyve ağaçları ve süs bitkilerinde verimi artırdı

ANTALYA HABERLERİ, Antalya’da doğal güzelliğiyle ziyaretçilerin ilgisini çeken Düden Şelalesi’nde doğal yaşam alanları bulunan yarasalardan elde edilen gübreler, alandaki meyve ağaçları ve süs bitkilerinde kullanılıyor.
Paylaş

Antalya'da doğal güzelliğiyle ziyaretçilerin ilgisini çeken Düden Şelalesi'nde doğal yaşam alanları bulunan yarasalardan elde edilen gübreler, alandaki meyve ağaçları ve süs bitkilerinde kullanılıyor.

Şelale İşletme Müdürü Rıfat Ünal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, potasyum, kalsiyum, fosfor yönünden zengin olan yarasa gübrelerinin tarımda tercih edildiğini söyledi.

düden şelalesi

Şelale içerisinde yarasaların doğal yaşam alanları bulunduğunu dile getiren Ünal, "Yaklaşık bir yıldır yarasa gübrelerini, amatör olarak alandaki meyve ağaçları ve süs bitkilerinde, belli miktarlarda kullanıyoruz. Bu sayede hem meyve sayısında hem de süs bitkilerinin büyümelerinde oldukça verim elde ettik." diye konuştu. 

Ünal, yarasaların habitatlarından uzaklaştırılmaması gerektiğini vurgulayarak, doğal yaşama müdahalenin eko sistemde ve insan yaşamında olumsuz etkilerinin görüldüğünü sözlerine ekledi.

 Düden şelalesi

Kent merkezine yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta bulunan, "cennetten bir köşe" olarak nitelendirilen Düden Şelalesi, tatilcilerin uğrak noktaları arasında yer alıyor.

Kaynağını Kepez Hidroelektrik Santrali'nden alan ve Düdenbaşı denilen noktada yer yüzüne çıkan şelale, piknik yapmak isteyen ve kentin sonbaharda bile sıcak olan havasında serinlemek isteyenleri ağırlıyor.

Kaynak: ANTALYA (AA)

Daha iyi bir fikrin mi var?
Sizde yazarlık yapabilirsiniz.

Ogesti SONDAKIKA
Sondakika Haberleri
Yayın tarihi:
05/09/2020
Etiketler
antalya, antalyahaber, düdenşelalesi
Sondakika, Kahramanmaraş Haber, Adana Haber, Osmaniye Haber, Mersin Haber, Antalya Haber, Hatay Haber, Isparta Haber, Burdur Haber ve Almanca Eğitim Sayfası
SONRAKİ
Isparta’da çıkan orman yangını kontrol altına alındı
ISPARTA HABERLERİ, Isparta’nın Darıderesi köyünde çıkan orman yangını kontrol altına alındı.
Ogesti SONDAKIKA
ogesti
BENZER İÇERİKLER
Yurtiçi Kargo, Ayda’nın tüm eğitim masraflarını karşılayacak
Yurtiçi Kargo, İzmir’de yaşanan depremde enkaz altında kalan ve 91 saatlik arama kurtarma çalışmaları sonrasında canlı ulaşılan minik Ayda\'nın tüm eğ..
Ogesti SONDAKIKA
haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş-Göksun Yolu Açılış Töreni’nde konuştu
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş-Göksun arasındaki yolun adını ’’Edebiyat Yolu’’ olarak belirlediklerini ifade ederek ’’Bu ka..
Ogesti SONDAKIKA
haberler
Akdeniz’de 3,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi
Akdeniz’de, Hatay\'ın Yayladağı ilçesi açıklarında 3,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Ogesti SONDAKIKA
haberler
Daha fazla iletişimde kalalım :)
Bizden haberleri daha hızlı almak için sosyal medyadan takip edebilir
E-posta listemize kayıt olabilrisiniz.