Üniversite sınavına girecek adaylara tavsiyeler

İstanbul Bilgi Üniversitesi Eğitim Danışmanı Özge Alyu, üniversite sınavına girecek adaylara ’’Kaygılanmaktan korkmayın. Burada önemli olan kaygının seviyesi. Belirli düzeydeki kaygı, hayata tutunmamıza ve sınav için harekete geçmemize yardımcı olur. Başaracağınıza inanan önce siz olmalısınız. Eksiklerinize değil, yapabileceklerinize odaklanın.’’ tavsiyesinde bulundu.
Paylaş

İstanbul Bilgi Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, üniversite sınavının tarihi yaklaştıkça adayların heyecan ve kaygı seviyeleri giderek artıyor. Yeterince hazır olup olmadığı, sınavın nasıl olacağı gibi sorular hem adayların hem de ebeveynlerin gündeminin ilk sırasında yer alıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İstanbul Bilgi Üniversitesi Eğitim Danışmanı Özge Alyu, sınav öncesi belirli seviyede kaygının motivasyon kaynağı olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Kaygılanmaktan korkmayın. Burada önemli olan kaygının seviyesi. Belirli düzeydeki kaygı, hayata tutunmamıza ve sınav için harekete geçmemize yardımcı olur. Başaracağınıza inanan önce siz olmalısınız. Eksiklerinize değil, yapabileceklerinize odaklanın. Geçmiş başarılarınızı anımsayın. 'Başarılısın', 'Elinden geleni yaptın', 'Sınav iyi geçecek' gibi olumlu cümleler kurun. Motivasyonunuz düştüğünde üniversiteli olduğunuzu hayal edin."

 

- "Sınava kendinizi rahat hissettiğiniz bir kişiyle gidebilirsiniz"

 

Sınavdan bir gün öncesi ya da sınav gününün önemli olduğunu vurgulayan Alyu, bu 2 günde de mümkün olduğunca günlük rutinin dışına çıkılmaması gerektiğini aktardı.

Alyu, şu önerilerde bulundu:

"Örneğin, kahvaltı etmeye alışık değilseniz sınav günü diye tıka basa bir şeyler yemeye çalışmayın. Ertesi günü sınava gireceğiniz gece uyuyamamak, sınavda başarısız olacağınız anlamına gelmez. Bir de uyku durumunuzu kaygılarınıza eklemeyin. Sınava kendinizi rahat hissettiğiniz bir kişiyle gidebilirsiniz. Hatta bazılarınız sınava tek başına gitmeyi ya da okulun kapısında bırakılmayı isteyebilir. Bu durumu öncesinde aileniz ile görüşmüş ve planlamış olmalısınız. Sınavdan bir gün önce illaki açık havada değil, kendinizi rahat hissedeceğiniz bir mekanda olabilirsiniz."

                                                                                                                                                 İSTANBUL (AA)

Daha iyi bir fikrin mi var?
Sizde yazarlık yapabilirsiniz.

Ogesti SONDAKIKA
Sondakika Haberleri
Yayın tarihi:
22/06/2021
Etiketler
ogesti, yks
Sondakika, Kahramanmaraş Haber, Adana Haber, Osmaniye Haber, Mersin Haber, Antalya Haber, Hatay Haber, Isparta Haber, Burdur Haber ve Almanca Eğitim Sayfası
SONRAKİ
Mersin Devlet Opera ve Balesi, ’’Yerelden Evrensele’’ eserini sahneleyecek
Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB) opera, bale, orkestra ve koro sanatçılarının birlikte hazırladığı ’’Yerelden Evrensele’’ eserini seyircisiyle buluşturacak.
Ogesti SONDAKIKA
ogesti
BENZER İÇERİKLER
Salda Gölü’nden kil alanlara 392 lira ceza uygulanıyor
SON DAKİKA Burdur’un Yeşilova ilçesindeki beyaz kumsalı ve turkuaz rengi berrak suyunun güzelliğiyle “Türkiye’nin Maldivleri“salda gölü..
Ogesti SONDAKIKA
haberler
Antalya’da kendisini kelepçeleyip darbeden eşini öldürdüğü öne sürülen kadınla ilgili ’’psikolojik rapor’’ talep edildi
Antalya’da ellerine kelepçe takarak kendisini darbeden eşini öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Melek İ. ile ilgili avukatının ’’psikolojik rapor’’ taleb..
Ogesti SONDAKIKA
haberler
Mersin’de trafik cezası alan kadından “yaya geçidini kullanın“ mesajı
MERSİN HABERLERİ, Mersin’de trafik denetiminde yaya geçidini kullanmadığı gerekçesiyle ceza yazılan kadın “yaya geçidini kullanın“ mesajını verdi...
Ogesti SONDAKIKA
haberler
Daha fazla iletişimde kalalım :)
Bizden haberleri daha hızlı almak için sosyal medyadan takip edebilir
E-posta listemize kayıt olabilrisiniz.