Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, Antalya Müzesindeki Ukraynaca sesli rehberin açılışına katıldı

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba, Antalya’ya gelen Ukraynalı turist sayısının artarak devam etmesini beklediklerini söyledi.
Paylaş

Anadolu Ajansının "Global İletişim Ortağı" olduğu Antalya Diplomasi Forumu'na katılmak için kente gelen Kuleba, Antalya Müzesini ziyaret etti ve Müzede hizmete sunulan Ukraynaca sesli rehber sisteminin açılışına katıldı.

Kuleba, Ukraynaca sesli rehber aracılığıyla bilgi almanın memnuniyet verici olacağını dile getirdi.

Antalya'da şu anda en fazla Ukraynalı turistlerin bulunduğu yönünde bilgi aldığını belirten Kuleba, "Sesli rehber sayesinde Ukraynalı turistler hem buranın keyfini sürebilecek hem de Türkiye'nin sahip olduğu kadim tarihi çok yakından keşfetme fırsatını yakalayacak. Antalya'da, Türkiye'de bugüne kadar var olan çeşitli kültürlerin karışımını görebiliyoruz. Ukraynalı turistler için bunlar sesli rehber sayesinde daha da erişilebilir olacak." diye konuştu.

- "Ukraynalı turistleri Antalya'ya gelmeye davet ediyorum"

Dışişleri Bakanı Kuleba, dünyanın dört bir köşesindeki Ukraynalı diplomatların çeşitli müzelerde Ukraynaca sesli rehberleri açtığını ve açılmasına yardımcı olduğunu kaydetti.

Antalya Müzesinin yanı sıra eş zamanlı olarak Demre Müzesinde de buna benzer bir rehberin faaliyete geçtiğini aktaran Kuleba, "Ukraynalı turistleri Antalya'ya gelmeye davet ediyorum. Buraya gelenler denizin keyfini çıkarırken aynı zamanda buranın kültürünü, tarihini öğrenebilir. Bunun için bir müzeye geldiklerinde mutlaka Ukraynaca sesli rehberi rica etmelerini öneriyoruz." dedi.

Kuleba, gazetecilerin Antalya'ya ne kadar Ukraynalı turist geleceği yönündeki sorusunu, "Ne kadar çok Ukraynalı aşı olursa ve geliş kuralları kısıtlanmazsa o kadar çok Ukraynalı turist Antalya'ya gelecek. Bence bu yazın sonuna kadar buraya gelen Ukraynalı turist sayısı açısından yukarıya doğru giden bir dinamiğe tanıklık edeceğiz." diye yanıtladı.

Kuleba ve beraberindeki heyet, daha sonra sesli rehber eşliğinde Antalya Müzesini gezdi.

                                                                                                                                                   ANTALYA (AA)

Daha iyi bir fikrin mi var?
Sizde yazarlık yapabilirsiniz.

Ogesti SONDAKIKA
Sondakika Haberleri
Yayın tarihi:
20/06/2021
Etiketler
ogesti, antalya
Sondakika, Kahramanmaraş Haber, Adana Haber, Osmaniye Haber, Mersin Haber, Antalya Haber, Hatay Haber, Isparta Haber, Burdur Haber ve Almanca Eğitim Sayfası
SONRAKİ
Adana’da darbettikleri kadını sürükleyip çantasını çalmaya çalıştıkları iddiasıyla iki şüpheli yakalandı
Merkez Seyhan ilçesi Havuzlubahçe Mahallesi’nde Süheyla K. (35), sokakta yürüdüğü sırada karşısına iki kişi çıktı.
Ogesti SONDAKIKA
ogesti
BENZER İÇERİKLER
TEMA Vakfı Kurucusu “Toprak Dede“ Unutulmadı
TEMA Vakfı pandemi nedeniyle ilk kez çevrim içi düzenlediği Saha Koordinasyon Toplantısı’nda Tema vakfının Kurucu Onursal Başkanları’ndan merhum Hayre..
Ogesti SONDAKIKA
haberler
Adana Valisi Süleyman Elban’dan, Kozan’daki orman yangınıyla ilgili açıklama:
Adana Valisi Süleyman Elban, Kozan’daki orman yangınıyla ilgili, “Bölgedeki 6 köyde yaklaşık 800 haneyi boşaltmak durumunda kaldık. Şu ana kadar 200 h..
Ogesti SONDAKIKA
haberler
Kore gazisi son yolculuğuna uğurlandı
Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde 80 yaşında hayatını kaybeden Kore gazisi Alaattin Fidanboy’un cenazesi, düzenlenen askeri törenle toprağa verildi...
Ogesti SONDAKIKA
haberler
Daha fazla iletişimde kalalım :)
Bizden haberleri daha hızlı almak için sosyal medyadan takip edebilir
E-posta listemize kayıt olabilrisiniz.