Türkiye’nin 5’inci çift kol nakli Antalya’da yapıldı

Antalya’da beyin ölümü gerçekleşen polis memurunun ailesince bağışlanan kolları, Akdeniz Üniversitesinde 34 yaşındaki bir kişiye nakledildi.
Paylaş

Antalya'da beyin kanaması sonucu kaldırıldığı Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde beyin ölümü gerçekleşen kişinin organları ve kolları ailesince bağışlandı.

Ailenin bağış kararının ardından harekete geçen organ nakli koordinasyon ekibi, Türkiye'nin ilk yüz, çift kol ve dünyanın ilk rahim nakli ameliyatını gerçekleştiren Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan'ı bilgilendirdi.

Bu sırada nakil için bekleyen 34 yaşındaki Yavuz Ayılmazdır, İstanbul'dan Antalya'ya geldi.

İstanbul'da 9 yaşındayken dinamit patlaması sonucu iki elini bilek hizasından kaybeden Ayılmazdır'a çift kol nakledilmesi için Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan'ın da katılımıyla ameliyat gerçekleştirildi. Yaklaşık 14 saat süren ameliyatın ardından kollar Ayılmazdır'a nakledildi.

Hastanın yoğun bakım servisinde takibinin yapıldığı bildirildi. Organları bağışlanan kişinin kalbi, böbrekleri, karaciğer ve kornealarının ise Antalya, İzmir ve Ankara'daki hastalara nakledileceği öğrenildi.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde 2010'da Cihan Topal'a, 2012'de Atilla Kavdır'a, 2016'da da Mustafa Sağır'a, 2019 yılında ise Yusuf Oğuz Şimşek'e çift kol nakli gerçekleştirilmişti.

                                                                                                                                              ANTALYA (AA)

Daha iyi bir fikrin mi var?
Sizde yazarlık yapabilirsiniz.

Ogesti SONDAKIKA
Sondakika Haberleri
Yayın tarihi:
29/06/2021
Etiketler
ogesti, antalya
Sondakika, Kahramanmaraş Haber, Adana Haber, Osmaniye Haber, Mersin Haber, Antalya Haber, Hatay Haber, Isparta Haber, Burdur Haber ve Almanca Eğitim Sayfası
SONRAKİ
UGİYAD, GAZETECİ KENAN ONARAN BAŞKANLIĞINDA KURULDU!
Uluslararası Gazeteciler İnternet Yayıncıları ve Yazarlar Derneği (UGİYAD), Gazeteci Kenan Onaran başkanlığında kurularak faaliyetlerine başladı.
Ogesti SONDAKIKA
ogesti
BENZER İÇERİKLER
Genç milli hokeyciler gözünü Avrupa şampiyonluğuna dikti
Osmaniye’de kampa giren 16 Yaş Altı Erkek ve Kız Hokey Milli Takımları, 7-10 Temmuz’da Türkiye’de düzenlenecek 16 Yaş Altı Avrupa 5S Hokey Şampiyonası..
Ogesti SONDAKIKA
haberler
Mezitli’de üretici kadınlar mevsimlik çiçek dikecek
MERSİN HABERLERİ, Mersin’in Mezitli ilçesinde üretici kadınlar, 3 dönümlük serada mevsimlik çiçek yetiştirecek.
Ogesti SONDAKIKA
haberler
Kahramanmaraş Hava Durumu, Meteoroloji
Kahramanmaraş Merkezde sıcaklıklar git gide artmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde kış aylarından edalar ile devam eden Kahramanmaraş havası önümüz..
Fatih ALTUNBAŞ
haberler
Daha fazla iletişimde kalalım :)
Bizden haberleri daha hızlı almak için sosyal medyadan takip edebilir
E-posta listemize kayıt olabilrisiniz.