Türk Tabipleri Birliği “Hekim Ücretleri” için Sağlık Bakanlığına Yazı Gönderdi

TTB Merkez Konseyi, Sağlık Bakanlığı’na hekim ücretleri arasındaki adaletsizliğin giderilmesi için yeni düzenleme yapılması gerekliliğine dikkat çeken bir yazı gönderdi.
Paylaş

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi, COVID-19 salgın sürecinin Türkiye sağlık ortamının salgın öncesi döneme ait uygulamalarının gözden geçirilmesi gerekliliğini açık şekilde ortaya koyduğunu belirterek, özellikle hekim ücretleri arasındaki adaletsizliğin giderilmesi için yeni düzenleme yapılması gerekliliğine dikkat çekti.

TTB Merkez Konseyi, konuyla ilgili olarak Sağlık Bakanlığı’na yazı gönderdi. Yazıda, COVID-19 salgını nedeniyle Mart, Nisan, Mayıs aylarında performans uygulamasının iptal edilmesinin ve yerine döner sermaye ücretlerinin üst orandan verilmesinin sağlık ortamına ve mesleki dayanışmaya olumlu etkileri olduğuna işaret edildi. Bununla birlikte döner sermaye ödemelerinin aile hekimlerinin ücretlerin yansıtılmamasının doğru olmadığına dikkat çekildi.

Yazıda, “Sağlık Bakanlığı’nca önceki ücretlendirmelerdeki adaletsizlikler giderilecek şekilde performans uygulamasının 2020 yılında iptal edilmesi, döner sermaye ödemelerinin üst orandan verilmesi, 2021 yılı itibariyle de performans uygulamasının kaldırılması, hekimlerin temel maaş ve sabit ödemelerinin arttırılarak ücretlerinin emekliliğe de yansıyacak şekilde yeniden düzenlenmesi talebimizi iletiyoruz” denildi.

 

Ogesti üyelik

Daha iyi bir fikrin mi var?
Sizde yazarlık yapabilirsiniz.

Ogesti SONDAKIKA
Sondakika Haberleri
Yayın tarihi:
08/07/2020
Etiketler
turktabiplerbirligi, covid19, saglık
Sondakika, Kahramanmaraş Haber, Adana Haber, Osmaniye Haber, Mersin Haber, Antalya Haber, Hatay Haber, Isparta Haber, Burdur Haber ve Almanca Eğitim Sayfası
SONRAKİ
Modüler sigorta ne demek, neleri kapsar?
Kişiselleştirilmiş poliçe imkanı sunan modüler sigorta ürünleri, temel riskleri güvence altına alırken, sigortalıların tercihlerine göre ek paketler ile poliçe kapsamını genişletme seçeneği de sunuabiliyor. Modüler sigorta
Ogesti SONDAKIKA
ogesti
BENZER İÇERİKLER
Adana’daki orman yangınına havadan müdahale tekrar başladı
ADANA HABERLERİ, Adana’nın Pozantı ilçesinde devam eden orman yangınına havadan müdahaleye sabahın erken saatlerinde tekrar başlandı.
Ogesti SONDAKIKA
haberler
Mersin’de 537 litre sahte içki ele geçirildi
Mersin’in Akdeniz ilçesinde 537 litre sahte içki ele geçirildi, bir şüpheli gözaltına alındı.
Ogesti SONDAKIKA
haberler
Antalya’da tavanı çöken evde annenin refleksi, aileyi kurtardı
Antalya’nın Kepez ilçesinde tavanı çöken müstakil evden, erken davranan anne ve 6 çocuğu çıkmayı başardı.
Ogesti SONDAKIKA
haberler
Daha fazla iletişimde kalalım :)
Bizden haberleri daha hızlı almak için sosyal medyadan takip edebilir
E-posta listemize kayıt olabilrisiniz.