Paylaş
Hatay’ın Kırıkhan ilçesindeki gölde çuvala dolanmış ve bitkin halde bulunan Nil kaplumbağası, tedavisinin ardından suya bırakıldı.
Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Hatay Şubesi Kırıkhan Şefi Nuri Akın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gölbaşı Mahallesi'ndeki gölde bitkin halde bulunan kaplumbağanın tedavisinin yapıldığını söyledi.
Bölgede ender görülen Nil kaplumbağasının 1 metre uzunluğunda ve 60 santimetre eninde olduğunu ifade eden Akın, kaplumbağanın tedavisinin ardından Gölbaşı Gölü'ne bırakıldığını kaydetti.

Erdoğan Toper de gölde temizlik çalışması yaptıkları sırada çuvala dolanmış halde buldukları kaplumbağanın tekrar doğal ortamına bırakılmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.
Kaynak: HATAY (AA)
Daha iyi bir fikrin mi var?
Sizde yazarlık yapabilirsiniz.
Sizde yazarlık yapabilirsiniz.
Ogesti SONDAKIKA
Sondakika Haberleri
Yayın tarihi:
21/09/2020
21/09/2020
Etiketler
hatay, hatayhaber, hataykırıkhan, nilkaplumbağası
hatay, hatayhaber, hataykırıkhan, nilkaplumbağası
SONRAKİ
“Kesin korunacak hassas alan“ ilan edilen Adanalıoğlu’nda temizlik çalışması
MERSİN HABERLERİ, Mersin’in Akdeniz ilçesinde “kesin korunacak hassas alan“ olarak tescil ve ilan edilen Adanalıoğlu’nda temizlik ve düzenleme çalışması yapıldı.
Ogesti SONDAKIKA
ogesti
BENZER İÇERİKLER
Mersin’de sahte içki yapımında kullanılan 975 litre etil alkol ele geçirildi
Mersin’de bir depo ve kargo şubesindeki aramada, sahte içki yapımında kullanılan 975 litre etil alkol bulundu.
Ogesti SONDAKIKA
haberler
Kahramanmaraş’tan 3 ayda 62,1 milyon dolarlık metal mutfak eşyası ihraç edildi
Metal mutfak eşyası üretiminde İstanbul’dan sonra ikinci sırada yer alan Kahramanmaraş, bu alanda yılın ilk 3 ayında 62,1 milyon dolarlık ihracat yapt..
Ogesti SONDAKIKA
haberler
Türk turşusu 120 ülkede sofralara “lezzet“ kattı
Türkiye, yılın 8 ayında 120 ülkeye ihraç ettiği turşudan 155 milyon dolar döviz girdisi sağladı
Ogesti SONDAKIKA
haberler