Prof. Dr. Burhan Kuzu hayatını kaybetti

AK Parti milletvekilliği yapan anayasa hukukçusu Prof. Dr. Burhan Kuzu koronavirüs sebebi ile hayatını kaybetti.
Paylaş

Korona virüsüne yakalanan anayasa hukukçusu ve AKP eski milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu vefat etti.,

BURHAN KUZU KİMDİR?

 

1 Ocak 1955’te Kayseri Develi’de doğan Burhan Kuzu, Anayasa Hukukçusu, Öğretim Üyesi; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Akademik çalışmalarda bulundu ve profesörlük unvanını aldı.

Stajyer kaymakam olarak çalıştı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyeliği ve Başkanlığı görevlerinde bulundu. Akademik araştırmalar çerçevesinde Paris Sorbonne Üniversitesi Hukuk Fakültesinde bulundu.

2001’de Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Kurucu Üyesi olarak aktif siyasete başlayan Burhan Kuzu partinin ilk Demokrasi Hakem Kurulu Başkanlığını yürüttü.

22, 23 ve 24. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi ve bu dönemlerde Anayasa Komisyonu Başkanlığı yaptı. Ayrıca Cumhurbaşkanı Fahri Baş Danışmanlığı görevinde bulundu. AKP MKYK Üyesi olan Burhan Kuzu, iki çocuk babasıydı.

Daha iyi bir fikrin mi var?
Sizde yazarlık yapabilirsiniz.

Ogesti SONDAKIKA
Sondakika Haberleri
Yayın tarihi:
01/11/2020
Etiketler
burhankuzu, burhankuzukimdir, akpmilletvekili
Sondakika, Kahramanmaraş Haber, Adana Haber, Osmaniye Haber, Mersin Haber, Antalya Haber, Hatay Haber, Isparta Haber, Burdur Haber ve Almanca Eğitim Sayfası
SONRAKİ
İzmir Depreminde Vefat eden Sayısı 44’e Yükseldi
İzmir Depreminde Vefat eden Sayısı 44’e Yükseldi. AFAD sabah saat 8’de basın açıklaması paylaştı. Açıklanan rakama göre Vefat edenlerin sayısı 44’e Yaralı sayısı ise 896 olarak kaldı.
Ogesti SONDAKIKA
ogesti
BENZER İÇERİKLER
Gıdaların raf ömrünü uzatan ’’nano-kil katkılı ambalaj’’ lisanslandı
Sabancı Üniversitesi ve Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi\'nde (SUNUM) geliştirilen patentli, gıdaların raf ömrünü uzat..
Ogesti SONDAKIKA
haberler
Koindex, Türk Lirası üzerinden doğrudan kripto para satışına başladı
Japonya merkezli global dijital varlık alım satım platformu Koindex, Türk Lirası işlemlerine sıfır işlem komisyonuyla başladığını duyurdu...
Ogesti SONDAKIKA
haberler
Antalyaspor Teknik Direktörü Yanal’dan ilk yarı değerlendirmesi
Fraport TAV Antalyaspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, ikinci yarıda maç başına en az 1,5 puanı hedeflediklerini bildirdi.
Ogesti SONDAKIKA
haberler
Daha fazla iletişimde kalalım :)
Bizden haberleri daha hızlı almak için sosyal medyadan takip edebilir
E-posta listemize kayıt olabilrisiniz.