Milletvekili Yayman: ’’Çok şiddetli ağrılar çektim. Bu işin şakası yok’’

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman: ’Kovid-19 testiniz pozitif çıktı’ dendiğinde psikolojik olarak bir çöküntü yaşıyorsunuz’’ dedi.
Paylaş

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı, AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, tedavi sürecinde yaşadığı zorlukları anlatıp, tavsiyelerde bulundu. 

Yayman, AA muhabirine, 19 Ekim Muhtarlar Günü'nde Hatay'da muhtarlarla bir araya geldiğini anlattı. 

Bir gün sonra ise Ankara'ya döndüğünü kaydeden Yayman, "Biz her grup toplantısı öncesi rutin olarak Kovid-19 testi yaptırıyoruz. Bende hiçbir semptom yoktu. Ancak akşam vakti sonucun pozitif çıktığını öğrendim. Hemen filyasyon ekibi geldi ve 20 Ekim itibarıyla benim tedavi sürecim başladı." dedi. 

Evinde karantinaya girdiğini ifade eden Yayman, bu süreçte ilaçlarını içmeye başladığını aktardı.

"Benzinin dahi kokusunu alamıyordum"

Birkaç gün sonra şiddetli baş ağrısı yaşadığını aktaran Yayman, şunları kaydetti:

"Zaten 'Kovid-19 testiniz pozitif çıktı' dendiğinde psikolojik olarak bir çöküntü yaşıyorsunuz. O ilaçları kullanmaya başladığınızda kendinizi biraz kötü hissediyorsunuz. Bende çok şiddetli baş ağrısı, eklem ve sırt ağrısı oldu. Kendimi çok halsiz hissettim. Hayat zevkinizi, yaşama sevincinizi kaybediyorsunuz. Hiçbir şey yapmak istemiyorsunuz. Benzinin dahi kokusunu almıyordum. Lezzet, koku ve tat duygum kayboldu. "

Tüm vatandaşların kurallara uymalarını önemle istediğini vurgulayan Yayman, maske, sosyal mesafe ve temizlik kurallarını hatırlattı.  

Yayman, "Benim sürecim şiddetli olmadı. Entübe olmadım, hastaneye gitmedim. Çok şiddetli ağrılar çektim. Bu yüzden bunu yaşamayan bilmez. Bu işin şakası yok. Kovid-19'a karşı korunmamız, tedbirli olmamız lazım.  Devletin, bakanlığın alacağı hiçbir tedbir, bizim alacağımız tedbirlerden daha önemli olamaz. Vatandaşlarımızdan ricam, maske, mesafe ve temizlik kuralını unutmayalım. Bunlara uyduğumuz sürece milletçe bu sıkıntının da üstesinden geleceğiz. " diye konuştu.

Tedavi sürecinde kendisini telefonla arayarak takip eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, partililer ve vatandaşlara teşekkür eden Yayman, tüm hastalara acil şifalar diledi.

HATAY (AA) - ERDAL TÜRKOĞLU

Daha iyi bir fikrin mi var?
Sizde yazarlık yapabilirsiniz.

Ogesti SONDAKIKA
Sondakika Haberleri
Yayın tarihi:
05/12/2020
Etiketler
hatay, hatayhaberler, koronavirus, koronavirussureci, milletvekili, huseyinyayman
Sondakika, Kahramanmaraş Haber, Adana Haber, Osmaniye Haber, Mersin Haber, Antalya Haber, Hatay Haber, Isparta Haber, Burdur Haber ve Almanca Eğitim Sayfası
SONRAKİ
Adana’da 77 kilogram eroinin ele geçirildiği tırın sürücüsü tutuklandı
Adana’da 77 kilogram eroinin ele geçirildiği tırın şoförü tutuklandı.
Ogesti SONDAKIKA
ogesti
BENZER İÇERİKLER
Adana Valisi Süleyman Elban’dan 10 Kasım Mesajı
Adana Valisi Süleyman Elban 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.
Ogesti SONDAKIKA
haberler
Antalya’nın Serik ilçesinde Valensiya portakalının hasadına başlandı
Antalya’nın Serik ilçesinde yaz portakalı olarak bilinen Valensiya portakalının hasadına başlandı.
Ogesti SONDAKIKA
haberler
Hatay’da İlk Kez büyük dağ bülbülü kuşu görüntülendi
Hatay’da ilk kez , bilimsel adı ’’prunella collaris’’ olan büyük dağ bülbülü kuşu görüntülendi.
Ogesti SONDAKIKA
haberler
Daha fazla iletişimde kalalım :)
Bizden haberleri daha hızlı almak için sosyal medyadan takip edebilir
E-posta listemize kayıt olabilrisiniz.