Mersin’de şehit ailelerine, ellerinin ölçüsüne göre şekillendirilen saksı hediye edildi

Mersin’de Toroslar Belediyesi, şehit ailelerine ellerinin ölçüsüne göre kalıplandırılan, fesleğen çiçeği ekili saksılar hediye etti.
Paylaş

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Şehit ve Gazi Aileleri Hizmetleri Şefliği ile Toroslar Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları (TORTEK) Merkezi işbirliğinde "Cennet Kokulum" adlı proje yapıldı.

Çalışmada, şehit anneleri ve babalarının el kalıpları, Türk bayrağı motifiyle süslenerek saksıya dönüştürüldü.

Şehitlerin isimlerinin yazıldığı, içerisine de fesleğen ekilen saksılar, düzenlenen anma programında ailelere hediye edildi.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz'ın eşi Meltem Yılmaz da ailelerle saksılara ilk sularını döktü.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TORTEK heykel seramik öğretmeni Fatma Yılmaz Botella Lucas, "Anne ve babalarımızın aljinat tekniğiyle 3 boyutlu el kalıplarını aldık. Kuruduktan sonra Türk Bayrağı motifiyle boyadık. Etkinlikte de birlikte el kalıplarına çiçek ekimini gerçekleştirdik ve bu çalışmayı şehitlerimizin isimleriyle ölümsüzleştirdik." ifadesini kullandı.

                                                                                                                                                     MERSİN (AA)

Daha iyi bir fikrin mi var?
Sizde yazarlık yapabilirsiniz.

Ogesti SONDAKIKA
Sondakika Haberleri
Yayın tarihi:
20/04/2021
Etiketler
ogesti, mersin
Sondakika, Kahramanmaraş Haber, Adana Haber, Osmaniye Haber, Mersin Haber, Antalya Haber, Hatay Haber, Isparta Haber, Burdur Haber ve Almanca Eğitim Sayfası
SONRAKİ
Adana’da tabancayla başından vurulan çocuk yaşamını yitirdi
Adana’da, evlerinin penceresinde saksılardaki çiçekleri suladığı sırada henüz kim tarafından ateşlendiği belirlenemeyen tabancayla başından vurulan çocuk hayatını kaybetti.
Ogesti SONDAKIKA
ogesti
BENZER İÇERİKLER
Kahramanmaraş’ta ters yönde giden otomobil motosiklete çarptı 2 kişi yaralandı
Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesinde, ters yönde giden otomobilin motosiklete çarpması sonucu 2 kişi ağır yaralandı.
Ogesti SONDAKIKA
haberler
Yedikuyular Kayak Merkezi’nde sıcak hava balonu uçuşu yapıldı
Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin kesişim noktasında bulunan Kahramanmaraş’taki Yedikuyular Kayak Merkezi’nde sıcak hava balonu uçuşu gerçekle..
Ogesti SONDAKIKA
haberler
Ölen çocukları adına para toplandığını fark eden baba suç duyurusunda bulundu
Antalya’da ikişer yıl arayla 1,5 yaşındayken hayatlarını kaybeden çocuklarının ismi kullanılarak dolandırıcılık yapıldığını öne süren Hikmet Bolat, şi..
Ogesti SONDAKIKA
haberler
Daha fazla iletişimde kalalım :)
Bizden haberleri daha hızlı almak için sosyal medyadan takip edebilir
E-posta listemize kayıt olabilrisiniz.