Mersin’de dikenli incirin dondurması yapılacak

MERSİN HABERLERİ, Mersin’de herhangi bakım istemeden kendiliğinden yetişen dikenli incirin dondurmada kullanılması için çalışma başlatıldı.
Paylaş

Mersin'de herhangi bakım istemeden kendiliğinden yetişen dikenli incirin dondurmada kullanılması için çalışma başlatıldı. Erdemli Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından başlatılan Ar-Ge çalışmasında bir süre önce tatlısı yapılan dikenli incirin dondurmada kullanılması için 2 dönüme ekimi yapılan meyveler hasat edildi. 

incir

Salça işleme makinelerinden geçirilen meyvelerin suyu çıkarılarak dondurma yapımında kullanılması için üretim tesislerine gönderildi.  Erdemli Tarım ve Orman Müdürü Mesut Yıldız, gazetecilere, projeyi Erdemli-Akdeniz Naturel Yaşam Derneği'yle (Naturel-Der) sürdürdüklerini söyledi. 

Meyvenin kullanım alanının artacağını anlatan Yıldız, "Kendisi dikenli, ancak aroması çok güzel olan bu meyvenin dondurma sanayinde kullanılması amacı ile Ar-Ge çalışması başlattık. Meyvenin suyundan dondurma üretimi yapılacak. Böylece dikenli inciri dondurma sanayine kazandırılacak ve üretici daha fazla kazanacak." diye konuştu. 

hasat

Naturel-Der Başkanı Avni Taşyürek de meyvenin kullanım alanlarının daha fazla yaygınlaşması için çalışmalarına devam edeceklerini aktardı. 

Kaynak: MERSİN (AA)

Daha iyi bir fikrin mi var?
Sizde yazarlık yapabilirsiniz.

Ogesti SONDAKIKA
Sondakika Haberleri
Yayın tarihi:
12/09/2020
Etiketler
mersin, mersinhaber, mersinerdemli, dikenliincir
Sondakika, Kahramanmaraş Haber, Adana Haber, Osmaniye Haber, Mersin Haber, Antalya Haber, Hatay Haber, Isparta Haber, Burdur Haber ve Almanca Eğitim Sayfası
SONRAKİ
Adana’da otomobil ile kamyonet çarpıştı: 2 ölü, 4 yaralı
ADANA HABERLERİ, Adana’nın Kozan ilçesinde otomobille kamyonetin çarpışması sonucu 2 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.
Ogesti SONDAKIKA
ogesti
BENZER İÇERİKLER
Mersin’de dün başlayan orman yangını kontrol altına alındı
İlçe merkezine 51 kilometre uzaklıktaki Kuşçular Mahallesi’nde yer alan ormanlık alanda, dün akşam saatlerinde çıkan yangını söndürmek için bölgeye se..
Ogesti SONDAKIKA
haberler
Davutoğlu, Selvi’nin iddiaları üzerinden Erdoğan’a seslendi: İstediğin kanalda her şeyi konuşmaya hazırım
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, gazeteci Abdulkadir Selvi’nin Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Davutoğlu ve D..
Ogesti SONDAKIKA
haberler
Basın İlan Kurumu’ndan ’’seçim erteleme’’ duyurusu
Basın İlan Kurumu Genel Kurulu’nda görev alacak 8 üyenin tespitine dair yapılması gereken seçimler 1 Mart 2021 tarihine kadar ertelendi
Ogesti SONDAKIKA
haberler
Daha fazla iletişimde kalalım :)
Bizden haberleri daha hızlı almak için sosyal medyadan takip edebilir
E-posta listemize kayıt olabilrisiniz.