Küçük Erdal’ı annesinin sevgisi hayata bağlıyor

Antalya’da 8 aylıkken böbrek kanseri tedavisi gören, 3 yaşındayken otizm teşhisi konulan 12 yaşındaki Erdal Türkmen, annesinin ilgi ve sevgisiyle hayata tutunuyor.
Paylaş

Kepez ilçesinde yaşayan 34 yaşındaki Hacer Türkmen, oğlu Erdal henüz 17 aylıkken eşinden ayrıldı.

Türkmen'in o günden sonra ömrünü adadığı oğluna henüz 8 aylıkken sık sık kusma şikayetiyle götürüldüğü hastanede böbrek kanseri teşhisi konuldu.

Büyük üzüntü yaşayan Türkmen, bir böbreğini kaybeden oğlunun 1,5 yıl süren tedavi sonrası kanseri yenmesiyle azda da olsa rahat bir nefes aldı. Ancak 3 yaşına geldiğinde küçük Erdal'a otizm teşhisi konuldu.

Ağır otizmli 12 yaşındaki oğlunun rehabilitasyon süreciyle yakından ilgilenen Türkmen, 4 yıl önce de yaşlılık nedeniyle çeşitli sağlık problemleri olan kalp hastası 90 yaşındaki anneannesi Durkadın Merdane'nin de bakımını üstlendi.

- "Oğlumla birbirimize sarılıp yürümek isterdim"

Türkmen, AA muhabirine, tüm zorluklara rağmen yaşama tutunmaktan bir an olsun vazgeçmediğini söyledi.

Oğluna otizm teşhisi konulduktan sonra turizm sektöründeki işinden ayrılarak hayatını Erdal'ın gelişimine adadığını anlatan Türkmen, evladının rahatsızlığı nedeniyle çok hırçın olduğunu dile getirdi.

Türkmen, tüm çabalarına rağmen henüz oğlunun otizm seviyesini düşüremediğini belirterek, şöyle konuştu:

"Kendisine dokundurmayı sevmediği için oğluma rahatlıkla sarılamıyorum. Bir gün de o gelip bana 'Anne sana sarılmak istiyorum' desin. Sabahları öperek uyandırsın, en büyük hayalim bu. Yolda yürürken 'Az sonra ne yapacak?' diye sürekli tetikte duruyorum. Oğlumla birbirimize sarılıp, yürümek isterdim. Şimdi anneannemle de gönüllü olarak ilgileniyorum. Çocukluğum anneannemin yanında geçti. Onun tek torunuyum. Bana hayata hep umut ve sevgiyle bakmayı öğretti. Yaşlılık nedeniyle yemek yemeyi, su içmeyi bile unutuyor. Çoğu zaman yatağından kalkamıyor. Onu da bu şekilde bırakamazdım."

Hayat mücadelesine oğlu ve anneannesi için devam edeceğinin vurgulayan Türkmen, devletin sağladığı imkanlarla geçinmeye çalıştığını kaydetti.

                                                                                                                                                   ANTALYA (AA)

Daha iyi bir fikrin mi var?
Sizde yazarlık yapabilirsiniz.

Ogesti SONDAKIKA
Sondakika Haberleri
Yayın tarihi:
26/04/2021
Etiketler
ogesti, otizim
Sondakika, Kahramanmaraş Haber, Adana Haber, Osmaniye Haber, Mersin Haber, Antalya Haber, Hatay Haber, Isparta Haber, Burdur Haber ve Almanca Eğitim Sayfası
SONRAKİ
Çocuk Yaşta Evliliklerin Önlenmesi projesi 2. fazında Van’da hayata geçirilecek
Sabancı Vakfı desteğiyle Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) Türkiye tarafından geçen yıl Nevşehir’de hayata geçirilen ’’Çocuk Yaşta Evliliklerin Önlenmesi’’ projesinde Van’da da çalışmalara başlanıyor.
Ogesti SONDAKIKA
ogesti
BENZER İÇERİKLER
Osmaniye’de hayvanlar için mezarlığı açıldı
Kadirli Belediyesi tarafından ilçede yapımı tamamlanan hayvan mezarlığı törenle hizmete açıldı.
Ogesti SONDAKIKA
haberler
Kahramanmaraş’ta Şehir Akademisi Programı başladı
KAHRAMANMAARAŞ HABERLERİ, Kahramanmaraş’ın UNESCO yaratıcı şehirler ağına dahil olmasının ardından Büyükşehir Belediyesince gençlere yönelik düzenlene..
Ogesti SONDAKIKA
haberler
Kahramanmaraş’ta sağanak hayatı olumsuz etkiledi
Kahramanmaraş’ta sağanak yaşamı olumsuz etkiledi. Maraş Haberleri Ogesti.
Ogesti SONDAKIKA
haberler
Daha fazla iletişimde kalalım :)
Bizden haberleri daha hızlı almak için sosyal medyadan takip edebilir
E-posta listemize kayıt olabilrisiniz.