Kahramanmaraş’ta gönüllüler yaban hayvanları için doğaya yem bıraktı

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde, yoğun kar yağışının ardından yaban hayvanlarının aç kalmaması için Elbistan Arama Kurtarma Derneği (ELKUD) üyelerince doğaya saman ve yem bırakıldı.
Paylaş

ELKUD üyelerinden oluşan 20 kişilik gönüllü, kış koşulları nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için Şardağı Telli Oluk Mevkisi'ne tırmandı.

Gönüllüler, beraberlerinde getirdikleri saman ve yemleri, yaban hayvanları için belirli noktalara bıraktı. 

ELKUD Başkanı Uğur Dumlupınar, dünyanın sadece insanlara ait olmadığını, doğadaki hayvanların da düşünülmesi gerektiğini belirtti.

Zorlu kış günlerinde yaban hayvanlarının yiyecek bulmakta zorluk çektiğine dikkati çeken Dumlupınar, "Dernek üyelerimizle birlikte yaban keçileri ve yaban hayvanları için ilçedeki esnaflarımızdan temin ettiğimiz yemleri getirdik. Doğal hayatı yaşatabilmemiz için bütün insanların bu zorlu kış günlerinde doğal hayatı ve yaban hayvanlarını unutmamalarını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

KAHRAMANMARAŞ (AA) 

Daha iyi bir fikrin mi var?
Sizde yazarlık yapabilirsiniz.

Ogesti SONDAKIKA
Sondakika Haberleri
Yayın tarihi:
30/01/2021
Etiketler
sokakhayvanlari, yabanihayvanlar, kismevsimi, kahramanmaras, haber
Sondakika, Kahramanmaraş Haber, Adana Haber, Osmaniye Haber, Mersin Haber, Antalya Haber, Hatay Haber, Isparta Haber, Burdur Haber ve Almanca Eğitim Sayfası
SONRAKİ
Maserati MC20, ’’2021 Yılının En Güzel Süper Spor Otomobili’’ ödülünü aldı
Maserati’nin yeni nesil süper spor otomobili MC20, Paris’te düzenlenen Uluslararası Otomobil Festivali’nde ödüle layık görüldü.
Ogesti SONDAKIKA
ogesti
BENZER İÇERİKLER
Hatay’da yaklaşık 3 bin 400 yıllık tablet bulundu
SON DAKİKA Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde Aççana Höyük, eski Alalah kentinde yürütülen arkeolojik kazı çalışmalarında, yaklaşık 3 bin 400 yıllık tablet b..
Ogesti SONDAKIKA
haberler
Antalya’da otomobil ile kamyonet çarpıştı: 19 yaralı
ANTALYA HABERLERİ, Antalya’da otomobil ile işçileri taşıyan kamyonetin çarpışması sonucu 19 kişi yaralandı.
Ogesti SONDAKIKA
haberler
Yayladağı’nda piknik alanına kurulan zipline tamamlandı
Yayladağı Belediyesince Devrent Mesire Alanı\'na kurulan 130 metre uzunluğundaki zipline tamamlandı.
Ogesti SONDAKIKA
haberler
Daha fazla iletişimde kalalım :)
Bizden haberleri daha hızlı almak için sosyal medyadan takip edebilir
E-posta listemize kayıt olabilrisiniz.