FETÖ’nün sözde ’Çukurova eyaleti imam hatip mesulüne’ 7 yıl 6 ay hapis cezası

Adana’da, FETÖ/PDY’nin sözde ’Çukurova eyaleti imam hatip mesulü’ olduğu iddiasıyla yargılanan sanığa, ’silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi.
Paylaş

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmaya, tutuklu sanık A.A. cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi aracılığıyla katıldı.

Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, sanığın ByLock kullanıcısı olduğunu, "Çukurova eyaleti imam hatip mesulü" sıfatıyla faaliyet yürüttüğünü ve örgüte ait KHK ile kapatılan şirkette SGK kaydının bulunduğunu belirtti. A.A'nın "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan cezalandırılması isteyen savcı, tutukluluk halinin devamına karar verilmesi yönünde görüş sundu.

Mütalaaya karşı savunması alınan sanık A.A, ByLock kullanmadığını ve FETÖ üyesi olmadığını iddia etti. Örgütsel bir konumunun bulunmadığını ileri süren sanık, "Kod adı kullanmadım. FETÖ'nün mahrem yapılanmasıyla bir bağlantım yoktur. Suçlamaları kabul etmiyorum. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum." ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdığı sanığın mevcut tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Kaynak: AA Adana Haberleri - Ogesti

Daha iyi bir fikrin mi var?
Sizde yazarlık yapabilirsiniz.

Ogesti SONDAKIKA
Sondakika Haberleri
Yayın tarihi:
09/10/2020
Etiketler
feto, darbe, terororgutusuclari, haberler, adanahaberleri
Sondakika, Kahramanmaraş Haber, Adana Haber, Osmaniye Haber, Mersin Haber, Antalya Haber, Hatay Haber, Isparta Haber, Burdur Haber ve Almanca Eğitim Sayfası
SONRAKİ
Amazon’da Prime Day için geri sayım başladı
Amazon Prime üyeleri, 12 Ekim’i 13 Ekim’e bağlayan gece yarısı başlayacak ve 48 saat devam edecek Amazon Prime Day indirimleriyle binlerce üründe fırsatlar yakalayabilecek.
Ogesti SONDAKIKA
ogesti
BENZER İÇERİKLER
Babun maymunu ’’Nisan’’ ile sırtlan ’’Seko’’ Tarsus Doğa Parkı’nın yeni üyeleri oldu
Doğu Akdeniz’in en büyük hayvanat bahçesi olma özelliğine sahip Mersin’deki Tarsus Doğa Parkı’nda dünyaya gelen ve annesi tarafından istenmeyince koru..
Ogesti SONDAKIKA
haberler
En mutlu anın tanığı ebeler Kovid-19 sürecinde de fedakarca çalışıyor
Kimisi mum ışığında kimisi aynı anda iki doğum yaptıran ve annelerin en mutlu anında yanında olan ebeler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde de..
Ogesti SONDAKIKA
haberler
Adana’da polis mısır tarlasında şüpheli aradı
ADANA HABERLERİ, Adana’da polis, ikazına rağmen kaçan şüpheliyi mısır tarlasında aradı.
Ogesti SONDAKIKA
haberler
Daha fazla iletişimde kalalım :)
Bizden haberleri daha hızlı almak için sosyal medyadan takip edebilir
E-posta listemize kayıt olabilrisiniz.