AÖF Bahar dönemi finalleri 24 Haziran 2020 tarihi itibari ile başladı. AÖF'te öğrenim gören bir çok öğrenci ise sınavların nasıl olacağını Google üzerinden aratmaya başladılar. AÖF sınavları 24 Haziran tarihinden itibaren online sınavlar "https://www.anadolu.edu.tr/e-sinav" adresi üzerinden 8 Temmuz tarihine kadar gerçekleştirilmeye devam edecek.
Yeni Koronavirüs önlemleri kapsamında, Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri’nin Yurt içi ve Yurt Dışı Programlarının 2019-2020 Öğretim Yılı Bahar Dönemi dönem sonu sınavları, internet üzerinden yapılacaktır.
Yurt içi ve yurt dışı programlar için sınav sistemi; 24 Haziran’dan başlayarak 8 Temmuz 23:59’a kadar (Türkiye saati ile) erişime açık olmaya devam edecek.
AÖF Online Sınavları Nasıl Gerçekleştirilecek?
AÖF bahar dönemi online sınav işlemleri www.anadolu.edu.tr adresinden yönlendirme linki ile sınav sayfasına geçiş yaptıktan sonra, TC kimlik numarası ya da @anadolu.edu.tr uzantılı e-posta adresi ve şifrenizle sisteme giriş yaptıktan sonra bu ekran üzerinde sorumlu olduğunuz dersleri görüntüleyebileceksiniz.
AÖF Sınavında Nelere Dikkat Edilmeli?
- Her bir ders için sınav süresi 30 dakika soru sayısı 20 ’dir.
- Sınav sistemi 24 Haziran 2020 – 08 Temmuz 2020 23:59 (Türkiye Saati) tarihleri arasında aktif olacaktır.
- Sınava başlayabilmeniz için sayfanın altında yer alan “Sınav yönergesi ve kurallarını okudum, kabul ediyorum” seçeneğini işaretleyip “Sınavı Başlat” butonuna basmanız gerekmektedir.
- “Sınavı Başlat” butonuna bastığınızda seçilen dersinize ait bir oturum oluşturulur ve sınav anındaki her işlem bu oturum üzerinden gerçekleştirilir.
- Dersinize ait sınav oturumunu başlattıktan sonra başka bir internet tarayıcısı veya cihaz üzerinden aynı anda sisteme giriş yaparsanız, sistem yapılan işlemi anormal aktivite olarak değerlendirir ve oturumunuz sonlandırılır.
- A, B, C, D, E şıklarından birini, boş bırakmak istiyorsanız “Bu soruyu boş bırakmak istiyorum” seçeneğini seçmeniz, daha sonra soru paneli altında yer alan “Soruyu Onayla ve Sonraki Soruya Geç” butonuna basmanız gerekmektedir.
- Sınav başlattığınızda ekranınız "Tam Ekran" moduna geçecektir. Sınav esnasında "Tam Ekran" modundan çıkmanız durumunda sınav oturumunuz sonlandırılacaktır.
- Beklenmedik bir durum nedeniyle (internet ve elektrik kesilmesi, tarayıcı takılması vb.) sınav süreciniz kesilirse, ilgili durumun bir daha tekrarlanmayacağı bir ortamda ve zamanda yeniden sisteme girip kaldığınız yerden dersinize ait sınavı tamamlamanıza izin verilecektir.
AÖF Sınavına girecek herkese başarılar dileriz.
Sizde yazarlık yapabilirsiniz.
25/06/2020
aöfsınavları, aöfbahardönemi, aöfsınavlarınezamanbaşlıyor