Antalya’da kısıtlama günlerinde belediye ve polis ekipleri farklı noktalara kedi ve köpek maması bıraktı

Antalya’da, Büyükşehir Belediyesi ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken hayvanlar için şehrin değişik noktalarına mama bıraktı.
Paylaş

Antalya'da, Büyükşehir Belediyesi ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken hayvanlar için şehrin değişik noktalarına mama bıraktı. 

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ile İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği ekipleri, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında, sokakta yaşayan hayvanların mağdur olmaması için harekete geçti. 

Belediye ve polis ekipleri, başta Karaalioğlu Parkı olmak üzere kentin çeşitli noktalarına mama ve su kapları yerleştirdi. Ekipler, kısıtlama sürecinde bu kaplara 200 kilogram köpek, 150 kilogram kedi maması koydu.

sokak hayvanları

Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliğinde görev yapan polis memuru Burak Hazır, Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) uygulamasına gelen ihbar üzerine Büyükşehir Belediyesi ekipleriyle iletişime geçtiklerini söyledi. 

Belediye ekiplerinin sağladığı mamaları Antalya'nın çeşitli noktalarına birlikte bıraktıklarını belirten Hazır, "Sokakta kalan hayvanlarımız aç kalmamış oldu. Sokak hayvanlarını hep birlikte himaye altına alarak koruyabiliriz. Ayrıca vatandaşlar HAYDİ uygulamasına üzerinden hayvanlara eziyet ve işkence yapanları ihbar edebilirler." ifadelerini kullandı. 

Kaynak: ANTALYA (AA)

Daha iyi bir fikrin mi var?
Sizde yazarlık yapabilirsiniz.

Ogesti SONDAKIKA
Sondakika Haberleri
Yayın tarihi:
04/01/2021
Etiketler
antalya, antalyahaber, sokakhayvanları, mama
Sondakika, Kahramanmaraş Haber, Adana Haber, Osmaniye Haber, Mersin Haber, Antalya Haber, Hatay Haber, Isparta Haber, Burdur Haber ve Almanca Eğitim Sayfası
SONRAKİ
Adana’da aydınlatma direğine çarpan otomobildeki 2 kişi yaralandı
Adana’nın Pozantı ilçesinde, aydınlatma direğine çarpan otomobildeki 2 kişi yaralandı.
Ogesti SONDAKIKA
ogesti
BENZER İÇERİKLER
Çukurova’da yetiştirilen renkli ’’gelincik’’ pamuğunun hasadı yapıldı
Adana Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitü Müdürlüğünce yürütülen ’’Çukurova’nın Renkli Pamuğu, Tekstilin Ye..
Ogesti SONDAKIKA
haberler
Manavgat’ta uyuşturucu operasyonunda bir şüpheli yakalandı
Manavgat ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda bir şüpheli yakalandı.
Ogesti SONDAKIKA
haberler
Adana’da evinde ellerini bağladıkları kadının altınlarını gasbeden iki zanlı tutuklandı
Adana’da çarşaf giyip evine gittikleri kadının el ve ayaklarını bağlayarak 28 bin 500 lira değerindeki altınlarını gasbeden 1’i kadın iki zanlı tutukl..
Ogesti SONDAKIKA
haberler
Daha fazla iletişimde kalalım :)
Bizden haberleri daha hızlı almak için sosyal medyadan takip edebilir
E-posta listemize kayıt olabilrisiniz.